ManşetYeşillerden

Genç Yeşiller iklim yürüyüşüne hazırlanıyor

0
Genç Yeşiller gençliği iklimi değil sistemi değiştirmeye, laf değil eylem üretmeye çağırıyor.
20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak tarihin en büyük iklim Halkların İklim Eylemi’nin İstanbul İklim Adaleti Yürüşü öncesi Genç Yeşiller genç, çocuk, yaşlı herkesi yürüyüşe birlikte hazırlanmaya çağırıyor.
15 Genç Yeşiller19 Eylül Cuma günü Kuzguncuk Bostanı‘nda yapılacak etkinlikte önce 20 Eylül’de yapılacak İklim Adaleti Yürüşü için şenlikli slogan ve pankart çalışmaları yapılacak. Havanın kararmasıyla birlikte Disruption – İklim Değişikliği belgeseli izlenecek ve buluşma forumla devam edecek.
Genç Yeşiller’in çağırı metini şöyle:
23 Eylül’de dünya başkanları Birleşmiş Milletler çağırıcılığında New York’ta İklim Zirvesi’nde toplanıyor. İnsan eliyle yapılmış iklim değişikliğini durdurmak yine insanların elinde. Birleşmiş Milletler ve dünya liderleri 20 yıldır iklim değişikliğini zirvelerde konuşuyorlar ama sadece bu zirveler için dünyanın dört bir yanından toplanıp karbon harcamakla kalıyorlar. Bu sefer de lafta kalacak bir zirve değil eylem istiyoruz çünkü biz gençler ve çocuklar bu gezegende daha uzun yıllar yaşamayı planlıyoruz.
Program:
17.30 Kuzguncuk Bostan slogan, pankart çalışması
19.00 Disruption film gösterimi
20.00 Forum
(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.