Genç aktivistlerin ‘Değişimin İklimi: İklimathon’ kampı için başvurular başladı

İklim Öncüleri'nin düzenleyeceği 'Değişimin İklimi: İklimathon' etkinliğinde geleceğin liderlerinin yarının dünyasını kurmaya yönelik fikirlerini geliştirmelerine destek verilecek.

Genç iklim aktivistlerinin kurduğu İklim Öncüleri, çocuk ve gençlerin akranlar arası dayanışmayla iklim değişikliği ve ekolojik sorunların çözümüne ilişkin hayallerini, fikirlerini ve potansiyellerini harekete geçirecek bir proje başlattı.

“Değişimin İklimi: İklimathon’ adını taşıyan etkinlik kapsamında, 17-27 yaş grubundaki gençlerin dünyadaki değişime öncülük eden bireyler olmaları ve geleceklerini ilgilendiren tüm meselelerde yetkin bireyler olarak kendilerini ifade etmeleri ve fikirlerini geliştirmelerine yönelik fırsatlar tanınacak.

Bu sayede, iklim ve ekoloji alanında geleceğin liderlerinin bugünden yetiştirilerek hayatın her alanında söz almalarının sağlanması ve değişime öncülük eden bireylerin sayısının artırılması hedefleniyor. 

Üç hafta sürecek kampta alınacak eğitimler şöyle: 

  • Sosyal Girişimcilik
  • Sivil Toplum
  • Proje Yönetimi
  • Sunum Teknikleri
  • Evrensel Haklar ve Çoklu Krizlerde Problem Tanımlama ve Çözüm Geliştirme

Kampta uzmanlarla bir araya gelinecek, mentörlerle buluşulacak. 

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle hayata geçirilecek bir tür “ideathon” olan etkinliğe son başvuru tarihi 31 Ekim 2024. 

Seçilen projeler hayata geçirilmek üzere pek çok destekten de faydalanacak. 

Takvim şu şekilde:  

  • 4-15 Kasım Eğitimler ve Mentorlukler (Zoom)
  • 16-17 Kasım Sunumlar (Zoom)
  • 23 Kasım Final Günü (Hibrit)

Başvuru için 14-27 yaş grubunda olunması gerekiyor. Etkinliğe bireysel ya da 2-4 kişilik ekiplerle başvurulabiliyor. Program, mesai (iş, okul vb,) saatleri dışında, hafta sonu ağırlıklı olarak hafta içi akşam saatlerinde de gerçekleştirilecek.

Başvuru formunu buradan doldurabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

[COP29] Fosil yakıt sübvansiyonlarını kaldırma koalisyonuna üç ülke daha katıldı

Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve Kolombiya'nın katılmasıyla 'Sübvansiyonlar Dahil Fosil Yakıt Teşviklerinin Aşamalı Olarak Kaldırılması Uluslararası Koalisyonu'na üye ülke sayısı 16'ya yükseldi.

Yerel örgütler ‘nefes alan Türkiye’ için kömürden adil çıkış istiyor

16 yerel iklim ve çevre örgütü, COP29'a kalabalık bir heyetle katılan Türkiye'den kömürden adil bir çıkış takvimini açıklamasını talep etti.

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

EN ÇOK OKUNANLAR