ManşetTürkiye

Gaziantep’te Kobani çatışması, 4 ölü

0

Gaziantep’te, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto edenlerle, onlara tepki gösterenler arasında çatışma çıktı. Tabanca ve tüfeklerin de kullanıldığı çatışmalarda 4 kişi öldü, 1’i polis 20’nin üzerinde yaralı var.

15 Gaziantep...

Gaziantep’teki olaylar saat 19.00 sıralarında IŞİD’e tepki amacıyla Barak ve Vatan mahallelerinde gösteri düzenleyen kişilerin, polis karakollarına saldırması ile başladı. Eylemcilere tepki gösteren kişiler de sokağa çıktı. İki grup arasında silahlı çatışma yaşandı. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmada 1’i polis memuru 20’nin üzerinde kişi, kurşun ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef oldu. Hastanelere götürülen yaralılardan 15 yaşındaki Süleyman Balcı, 20 yaşındaki Sevgi Alıcı, 27 yaşındaki Ömer Uçeker ile Şahan Dağhan hayatını kaybetti. 10 aylık bebeği bulunan Sevgi Alıcı’nın evinde televizyon seyrederken vücuduna isabet eden kurşunlarla öldüğü açıklandı.

Ölen 4 kişinin cesedi, otopsi için morglara alındı. Yaralanan polis memurunun da hayati tehlikesi var.

Güzelvadi, Akdere, Aydınlar, Mevlana, Düztepe, Nuri Pazarbaşı, Güneş, Cinderesi, Karşıyaka ve Göllüce Mahalleleri’nde de PKK yanlısı gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırıp zarar veren kişiler, polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Polis eylemcilere TOMA’lardan biber gazı ve basınçlı su sıktı. Olaylarda tüfek kullanan gruptakiler, zırhlı polis aracının camına ateş etti. Her iki camına mermi isabet eden zırhlı araç kullanılmaz hale geldi.

Merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP İlçe Başkanlıklarının ateşe verildiği, bazı iş yeri ve polis araçlarının da zarar gördüğü olaylarla ilgili yoğun güvenlik önlemleri alındı. Olay sırasında en az 50 kişi gözaltına alındı. Olayların çıktığı mahallelerde, gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor.

(Al Jazeraa)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.