ManşetTürkiye

Gaziantep’te kar yağışı hayatı durdurdu; mahsur kalan 2 bin kişi kurtarıldı

0

Gaziantep‘te kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda trafik durdu. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı yolda insanlar mahsur kaldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan TAG Otoyolu’nda mahsur kalan 2 bin kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı‘ndan (AA) Mehmet Akif Parlak‘a konuşan Vali Gül, çalışmalarla ilgili, “Kar kalınlığı 45-50 santimetre. Otoyoldaki temel neden tır kazaları. Ekiplerimiz kazaya karışan tırları tek tek çekmeye çalışıyor. Karayollarının yanı sıra tüm kamu kurumlarının yanı sıra da özel sektörden temin ettiğimiz iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor. Yer yer tipi de var. Bu da çalışma şartlarını daha da zorlaştırıyor. Gündüz gözüyle biraz daha rahat hareket edilir diye düşünüyoruz. Şu an için otoyoldaki 2 bin kişi kurtarıldı” bilgisini paylaştı.

Çalışmaların neden uzun sürdüğüyle ilgili Twitter hesabıdan bilgi verdi:

“Çalışmalar neden uzun sürdü? Yolda kalmış yüzlerce aracı Karayolları ekiplerimiz tek tek kurtarıyor… 45-50 cm kar kalınlığı ve yoğun tipi var. Araç trafiği çok fazla ve kaza durumunda binlerce araç birikiyor. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çoğu gitti azı kaldı.”

Gece yolda mahsur kalan vatandaşları sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla durumlarını paylaşarak yardımların geç ulaşmasına tepki gösterdi.

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin‘in resmi twitter hesabından “An itibariyle karla mücadele eden ekiplerimizin çalışmalarını takip ediyor, yerinde inceliyorum” diyerek paylaştığı videoda vatandaşa “Sıkıntı ne? Allah’a emanet olun” demesi ise tepkilere neden oldu.

Şahin, “Gaziantep Büyükşehir ekipleri tüm gün çalıştı ama trafiğin en yoğun anında bastıran kar bazı bölgelerde araçların durmasına sebep oldu. Çalışmaları yoğunlaştırdık” açıklamasında bulundu.

Gaziantep TAG Otoyolu’nun trafiğe açıldığı duyuruldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.