ManşetTürkiye

Gaziantep’te düğüne bombalı saldırı: 30 ölü, 94 yaralı

0

Gaziantep kent merkezinde bir düğüne bombalı saldırı gerçekleştirildi. Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada saldırıda 30 kişinin öldüğü, 94 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırı Şahinbey İlçesi, Beybahçe Mahallesi’nde düzenlendi. Saldırı ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi gönderildi. Polis ekipleri, çevrede toplanan kişilere dağılmaları için uyarılarda bulundu.

60

BBC Türkçe’ye konuşan Beybahçe mahallesi muhtarı Nimetulllah Sezgin; mahallede Siirtlilerin, Vanlıların, Urfalıların ve Gazianteplilerin bir arada yaşadığını, düğün sahiplerinin de Siirtli mahalle sakinleri olduğunu söyledi.

RTÜK, saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Canlı bomba saldırısı olduğu tahmin ediliyor

Saldırı ardından CNN Türk’e konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek olayı “barbar saldırı” olarak tanımladı. Şimşek, “Canlı bomba saldırısı olduğu tahmin ediliyor” dedi.

Şimşek gittiği Gaziantep’te basına açıklamalarda bulundu. Şimşek şunları söyledi: “Terörün her türlüsüyse mücadele ediyoruz. Ama devlet olarak da son derece güçlüyüz. Bunlar bizi yıldıramaz. Allah’ın izniyle bunu da başaracağız.  Mesele Türkiye’nin huzurunu bozmak. Buradan Gaziantepli hemşehrilerime sesleniyorum. Oyuna gelmeyelim.”

Bazı AKP milletvekilleri olayın arkasında IŞİD’in (Irak Şam İslam Devleti) olabileceğini söyledi.

HDP’den açıklama: Üyelerimiz hedef alındı

HDP’den yapılan açıklamada, saldırı kınandı ve düğünün, parti üyelerinin düğünü olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“(…) Partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.”

RTÜK, saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.