ManşetTürkiye

Gaziantep’te camiye polisten biber gazlı müdahale

0

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul‘un Ramazan ayında “kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma” anlamına gelen “itikaf” yapacaklarını duyurmasının ardından Gaziantep‘te bir araya gelen cemaate polis müdahale etti.

Kuytul’un açıklamasının ardından vakfın mensupları olduğu belirtilen grup Gaziantep’te bir camide “maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini” söyledi.

Ancak grubun bu isteği, cami içerisinde polis ve bekçi tarafından engellendi. Grubun camiden çıkarıldığı müdahale sırasında biber gazı da kullanıldı.

Tepkiler büyüdü: İbadetime Dokunma

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından “#GaziantepEmniyeti” ve “#İbadetimeDokunma” etiketleri Twitter gündeminde üst sıralara yerleşti. Birçok kullanıcı yaşananlara tepkilerini dile getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cemaat üyelerinin yaralandığı ve biber gazından etkilendiği gösteriliyor.

‘Stadyumda bulaşmıyor, camide mi bulaşıyor?’

Furkan Vakfı‘ndan müdahale üzerine yapılan açıklamada, “Tam kapanma kararı alınmasına rağmen stadyumlarda, toplu taşıma araçlarında, fabrikalarda herkesin bir arada olmasına göz yumanlar; koskoca camide birkaç kişinin ihya edeceği itikaf ibadetine engel olmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Tam kapanma dönemi sırasında Giresun-Adanaspor maçında tribünlerdeki kalabalık görüntülerin hatırlatıldığı açıklamada “Daha düne kadar futbol müsabakalarında iç içe duranlara ses çıkarmayanlar neden ibadete gelince pandemi yasaklarını öne sürüyorlar? Binlerce kişinin olduğu tribünlerde bulaşmayan virüs 5-10 kişinin ibadet ettiği camide mi bulaşıyor?” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.