ManşetUncategorized

Gaziantep Karkamış’a roket saldırısı: Biri çocuk üç kişi yaşamını yitirdi

0

Suriye’nin kuzeyinden atıldığı aktarılan beş roketin Gaziantep Karkamış ilçe merkezinde bir tır, bir ev ve bir liseye isabet etmesi sonucu biri çocuk üç vatandaş yaşamını yitirdi, on kişi de yaralandı.

Roketli saldırılar sonrası sınır hattında önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri teyakkuza geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece Kilis’in Öncüpınar sınır kapısının yanındaki Özel Harekat yerleşkesine çok namlulu roketatar atıldığını, 8 güvenlik personelinin yaralandığını belirtti.

Gaziantep’te sınır bölgelerine gece de atılan havanların isabet etmediğini söyleyen Soylu, bugün öğle saatlerinde yine sınır ötesinden yapılan üç havan atışı sonucunda bir mahalleli, bir çocuk ve bir öğretmenin hayatını kaybettiğini duyurdu. Gaziantep Valisi Davut Gül, 10 kişinin yaralandığını, yaralılardan iki kişinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

İlçede eğitime bir gün süreyle ara verilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, roketin Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne isabet ettiğini, sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan‘ın öldüğünü açıkladı.

Hayatını kaybeden çocuğun, CHP İzmir milletvekili Mahir Polat‘ın beş yaşındaki yeğeni Hasan Karataş olduğu belirtildi.

Özer, top atışlarından dolayı Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu‘nun da camlarında kırıklıklar oluştuğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sivilleri hedef alan hain saldırının bedelini bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG en ağır şekilde ödeyecektir” dedi. Milli Savunma Bakanlığı, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), saldırılara misliyle karşılık veriyor” açıklaması yaptı.

İstiklal Caddesi‘nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen ve altı kişinin hayatını kaybettiği  bombalı saldırının ardından yakalanan zanlının”PKK/PYD/YPG terör örgütü üyesine mensup olduğunu itiraf ettiği” açıklanmış, PKK ise saldırıyı üstlenmemişti.

Saldırının ardından TSK bu hafta sonu ‘Pençe Kılıç’ operasyonu adı altında Suriye ve Irak‘ın kuzeyinde çeşitli hedeflere hava saldırıları düzenledi. Suriye Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin gece geç saatlerde ve bu sabah çeşitli noktalara düzenlediği bombardıman sonucu çok sayıda askerin öldüğünü duyururken, Rojava‘ya düzenlenen saldırıda farklı kaynaklar 13 veya 19 kişinin öldüğünü aktarıyor.

Gelişmeler sonrasında MİT Başkanı Hakan Fidan‘ın Suriye savaşının ilk yıllarında “Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim” sözleri yeniden gündeme getiriliyor.

İnsan hakları savunucuları, TSK’nın operasyonunun başlamasından bu yana barış çağrılarını yineliyor.

‣ Çevre örgütlerinden ortak açıklama: Savaş en büyük ekolojik yıkımdır

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.