ManşetTürkiye

Gazeteciler “Bırak İşimi Yapayım” demek için yürüyecek

0

Gezi direnişinde toplumun eleştirilerine ve protestolarına maruz kalan basın mensupları, halkın haber alam hakkı için sokağa çıkıyor.

Gazeteci Forumu adlı oluşum, şu açıklamayı yaptı:

“Biz gazeteciler, Gezi direnişi süresince karşılaştığımız şiddet, baskı ve tehditleri; keyfi gözaltılar ve tutuklamaları; işten atmaları; sansür ve otosansürü protesto ediyoruz.”

“Coplama! Hedef gösterme! Gözaltına alma! Tehdit etme! Sansürleme! İşten atma! Tutuklama! Bırak işimi yapayım!”

Gazeteci Forumu yürüyüşe hem gazeteciler hem haber alma hakkına sahip çıkan herkesi davet etti.

“Penguen Kutupta Güzel” pankartıyla yapılacak yürüyüş, 12 Temmuz Cuma akşamı 19:00’da Galatasaray Lisesi’nin önünden Taksim tramvay durağına yapılacak.

Bir günde 13 gazeteci yaralandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 6 Temmuz’da “Parkımıza Gidiyoruz” çağrısıyla Taksim’de toplanan binlerce kişiye polisin müdahalesini takip eden gazetecilere yönelik polis saldırısıyla ilgili ertesi gün açıklama yapmıştı.

Açıklamaya göre, sadece 6 Temmuz’da 13 gazeteci polis copu, plastik mermi ve biber gazı fişekleriyle yaralandı. Aydınlık Gazetesi’nden Beste Gül Öneren ve Selçuk Özmen gözaltına alındı. Her ikisi de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Direnişin başından beri onlarca gazeteci plastik mermi, biber gazı fişeği, tazyikli suyla yaralandı, coplarla dövüldü, birçok gazeteci darp edilerek gözaltına alındı, hakarete maruz kaldı.

TGS 24 Haziran’da da gazetecilerin maruz kaldığı polis şiddeti nedeniyle İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü başta olmak üzere sorumlular hakkında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.