ManşetTürkiye

Gazeteci Merdan Yanardağ için 8 yıl 2 aya kadar hapis isteniyor

0
Fotoğraf: ANKA

TELE1 televizyonunun genel yayın yönetmeni, gazeteci Merdan Yanardağ‘ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık Yanardağ’ın 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi‘nde devam edilen davaya başka suçtan tutuklu bulunan Yanardağ katılmadı. Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, sanığın BirGün gazetesinde, 10 Nisan-29 Mayıs 2022 tarihlerinde yedi bölüm halinde yayımlanan “Faşizm ve İslami Faşizm” isimli yazıların sahibi olduğunu ve “zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savunma için süre istendi

Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın avukatı da mütalaaya katıldıklarını ve Yanardağ’ın cezalandırılmasını talep ederken, Yanardağ’ın avukatı mütalaaya karşı savunmasını hazırlamak üzere süre talep etti.

Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının davaya katılma talebini kabul ederken, Yanardağ’ın bir sonraki duruşmada hazır bulunmasına ve savunmasının alınmasına karar verdi. Duruşma 14 Kasım’a ertelendi.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, “4 soru 4 yanıt” televizyon programında PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili sarfettiği sözleri nedeniyle daha önce soruşturma başlatılmış, Yanardağ “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” iddiasıyla 27 Haziran Salı günü tutuklanmıştı.

‣ Gazeteci Merdan Yanardağ ‘terör propagandası yaptığı’ gerekçesiyle tutuklandı

Merdan Yanardağ hakkında bu davayla bağlantılı hazırlanan iddianame, İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesince 14 Temmuz’da kabul edilirken, tutukluluk halinin devamına hükmedildi ve hakim karşısına çıkacağı tarih olarak da 4 Ekim’in belirlendiği açıklandı.

Yanardağ hakkında hazırlanan iddianamede, Türkiye‘de terör tehdidinin halen mevcudiyetini sürdürdüğüne ve toplumun terör konusundaki hassasiyetine işaret edilerek, şüpheli Merdan Yanardağ’ın sözlerinin kamu düzeni açısından bir tehlike doğurabilecek nitelikte olduğu ileri sürülüyor.

İddianamede Yanardağ’ın “terör örgütü propagandası yapmak” ile “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.

‣ Yanardağ için iddianame kabul edildi, tahliye başvurusuna ret

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.