İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Gazeteci Levent Gültekin’e saldıranlara indirim yapıldı, hükmün açıklanması geri bırakıldı

0
Gazeteci Levent Gültekin‘in darp edilmesine ilişkin iki sanığa “kasten yaralama” suçundan verilen 11 ay 20’şer gün hapis cezası hükmünün açıklanması geriye bırakıldı.

Bakırköy 47. Asliye Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı. Sanıkların avukatı, beraat talebinde bulunurken, müşteki avukatı da sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Muhammed Emin Kılıç ve Ömer Doğru‘yu “kasten yaralama” suçundan ayrı ayrı 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Eylem nedeniyle müştekide hafif derecede kemik kırığı meydana geldiğini belirten mahkeme, cezayı 1 yıl 2’şer aya yükseltti.

Sosyal ilişkileri ve gelecekleri üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak cezayı 11 ay 20’şer güne indiren mahkeme, ceza hükmünün açıklanmasını geriye bıraktı.

Ne olmuştu?

Gazeteci Levent Gültekin, 8 Mart 2021’de, Murat Sabuncu ile birlikte program yaptığı Halk Tv’nin Bakırköy’deki binasının önünde kalabalık bir grubun saldırısına uğramış ve darp edilmişti.

Güvenlik kamerası görüntülerini  TV yayınında paylaşan Gültekin, Necmettin Erbakan anmasına katılan liderleri eleştirdiği için sosyal medyadan da kendisine tepkiler geldiğini ve tehdit edildiğini açıklamıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı‘nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Muhammed Emin Kılıç ve Ömer Doğru’nun, ifadelerinde müştekiyle tartıştıkları belirtilerek, Doğru’nun müştekiye vurduğunu kabul ettiği kaydedilmişti.

İddianamede iştirak halinde bir anda saldırdıkları müştekiyi yaralayan 2 sanığın “nitelikli yaralama” suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.