İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Gazeteci Furkan Karabay’a hapis cezası

0
Furkan Karabay
Fotoğraf: Expression Interrupted

Kamuya açık bir dava tutanağına dayanarak yaptığı haberi sonrası “hakaret” ve “iftira” suçlamalarıyla tutuklanan Gazeteci Furkan Karabay’a 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi.

Karabay hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları Ahmet Özel ve Mustafa Doğan İnal’ın şikâyetleri üzerine açılan davanın üçüncü duruşması dün (18 Ocak 2024) İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görüldü.

Expression Interrupted’dan Cansu Pişkin’in aktardığına göre; P24 tarafından takip edilen duruşmada Karabay ve taraf avukatları hazır bulundu. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da duruşmayı takip edenler arasındaydı.

BİA Medya Gözlem Raporu: 200 gazeteci yargılandı, 449 haber sansürlendi
Gazeteci Furkan Karabay serbest bırakıldı
‣ İkinci kez gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay tutuklandı

Savcı ‘iftira’dan beraatini, ‘hakaret’ten cezalandırılmasını istedi

Savcı, 19 Eylül 2023 tarihli duruşmada sunmuş olduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek, Karabay’ın “iftira” suçlaması yönünden beraatını, “hakaret” suçundan ise cezalandırılmasını istedi.

Katılan Ahmet Özel’in avukatı, şikâyetlerinin devam ettiğini belirterek Karabay’ın her iki suçtan da cezalandırılmasını istedi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunan Karabay, önceki savunmalarını tekrar ederek beraatını talep etti. Karabay’ın avukatı Enes Hikmet Ermaner de esasa karşı beyanında, suçlamaya konu edilen haber başlığı ve içeriğinin mahkeme tutanaklarına dayandığını, bu sebeple görünür gerçeğe uygun olduğunu söyledi. Ermaner mütalaaya katılmadıklarını belirterek, “İftira yokken hakaret olması da söz konusu değildir. Bu nedenle müvekkilin atılı suçlardan beraatını talep ediyoruz” dedi.

“Hakaret” suçlaması yönünden Furkan Karabay’ın beraatına karar veren mahkeme, katılanlar Ahmet Özel ve Mustafa Doğan İnal’a yönelik “iftira” suçunu sabit görerek gazeteciye 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Ceza ertelendi.

Furkan Karabay, Gerçek Gündem haber sitesinde 22 Haziran 2022 tarihinde yayımlanan “Yargıda ‘Antalya’ operasyonunda ‘İstanbul’ ayrıntısı: Atanan savcılar neyin göstergesi?” başlıklı haber nedeniyle yargılanıyordu.

You may also like

Comments

Comments are closed.