TürkiyeManşet

Gazeteci Canan Coşkun ve Belgeselci Kazım Kızıl gözaltına alındı

0

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştırmak için kurulan komisyonun Giresun’un Eynesil ilçesindeki çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl gözaltına alındı.

Bugün erken saatlerde ise kızının ölümünün araştırılması için hukuk mücadelesini sürdüren Şaban Vatan’ın evine polis geldi. Vatan ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  Coşkun, Kızıl ve baba Vatan’ın ifadeleri bugün alınacak.

Savcılık karşısına çıkartılacaklar

Gazeteci Burcu Karakaş meslekdaşlarının gözaltına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Açıklamasında Coşkun ve Kızıl’ın geceyi gözaltında geçirecekleri sabahtan ise savcılığa çıkarılacakları bilgisini paylaştı.

Destek mesajları

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu yaptığı açıklamada  “Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümünü araştıran TBMM Komisyonu’na Giresun Eynesil’de eşlik ederken gözaltına alınan meslektaşlarımız Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl’ın derhal serbest ırakılmasını talep ediyoruz. Gazetecilere yönelik usandıran tacize son!” diye söyledi.

Gazeteci Dayanışma Ağı tarafından yapılan açıklamada gözaltıların “halkın haber alma hakkına ve meslektaşlarımızın görevlerini yapmalarına yönelik açık bir saldırı” olduğu söylendi.

Başta Rabia Naz Vatan olmak üzere, şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda yer alan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da sosyal medya hesabından “Bu şekilde herşeyi daha da karartıyorsunuz! Gazeteci araştırır, sorgular, biat etmez, işini yapar! Derhal serbest bırakılmalılar” diye yazdı.

 

Ne olmuştu?

Rabia Naz Vatan geçen yıl Nisan ayında Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde yaralı bulunmuş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Baba Şaban Vatan, 11 yaşındaki kızının intihar etmediğini, Eynesil Belediye Başkanı’nın yeğeninin kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini öne sürüyor. Olayın AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin de devreye girmesiyle üzerinin örtüldüğünü iddia eden baba Vatan, belediye başkanı, yeğeni ve Canikli hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığı belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı. TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu’nun 12 üyesi de 7 Kasım’dan itibaren Eynesil ilçesinde davaya ilişkin incelemelerde bulunuyordu.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.