İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gara’yla ilgili paylaşımlarından dolayı Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’na soruşturma

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarında yer alan Gara‘ya yürüttüğü operasyon neticesinde hayatını kaybeden 13 asker ve polis hakkında sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı.

Haklarında soruşturma başlatılanlar arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu da bulunuyor.

Başsavcılık soruşturmayla ilgili, “Paylaşım yapanlar hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında terör örgütü propagandası yapmak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 301. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatılmıştır” açıklamasını yaptı.

Kaya ve Gergerlioğlu’na soruşturma

Başsavcılığın açıklamasının hemen ardından HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Hüda Kaya’nın konuyla ilgili bazı paylaşımları ise şöyle:

Ömer Faruk Gergelioğlu’nun paylaşımı ise şu şekilde:

Kimler hayatını kaybetti?

TSK’nın Gara bölgesine düzenlediği hava operasyonunda bir mağarada ölü bulunan çoğunluğunu asker ve polisin oluşturduğu 13 kişiden 10’unun kimlikleri belli oldu. Kimlikleri belli olan bazı isimler şöyle:

13 Ağustos tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda yolcu otobüsünden indirilerek alıkonulan Uzman Çavuş Hüseyin Sarı,

28 Temmuz 2015’te Diyarbakır-Lice-Bingöl yol ayrımında alıkonulan Urfa İl Emniyet Müdürlüğü‘nde görevli polis memuru Sedat Yabalak,

18 Eylül’de Tunceli-Erzincan yolunda alıkonulan Astsubay Çavuş Semih Özbey,

2 Ekim 2015’te Ağrı’daki birliğine katılmak için yola çıkan ve Tunceli Pülümür karayolunda alıkonulan Tankçı Er Adil Kabaklı,

24 Temmuz 2016’da Lice’de alıkonulan İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nde görevli polis memuru Vedat Kaya,

15 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır karayolunda alıkonulan Jandarma Er Süleyman Sungur,

21 Eylül 2016’da Hakkari’de alıkonulan Uzman Erbaş Mevlüt Kahveci,

2 Ekim 2015’te Tunceli’de alıkonulan topçu er Müslim Altıntaş,

Adıyaman nüfusuna kayıtlı olan Aydın Köse ve  Samsun nüfusuna kayıtlı olan Muhammet Salih Kanca.

Düzenlenen basın toplantısında hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıklayan Malatya Valisi Aydın Baruş, üç kişinin kimliğinin belirlenmesi için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ne olmuştu?

Milli Savuna Bakanlığı, 10 Şubat tarihinde TSK’nın Irak’ın Gara bölgesine “Pençe Kartal-2 Harekatı” adı altında askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar ise dün yaptığı açıklamada, operasyonda farklı tarihlerde PKK tarafından alıkonulan 13 asker ve polisin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Akar, “Barınak, sığınak ve mühimmat depoları ile sözde karargah yerlerinden oluşan 50’den fazla hedef başlangıçta hava harekatı ile başarılı bir şekilde tahrip edilmiştir” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.