ManşetSpor

Galatasaray’da seçim 14 Mayıs 2011’de!

0

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu’yla birlikte basın toplantısı düzenledi. Polat, 7 Mayıs’ta seçim kararı aldıklarını ve 7 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamayacağı için 14 Mayıs’ta seçimli kongre olacağını söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Merakla beklenen bu basın toplantısında, yazılı bir metin okuyan Adnan Polat, kısa ve öz bir konuşma yaparken 7 Mayıs 2011’de seçimli genel kurul yapılması için karar aldıklarını açıkladı. Polat, 7 Mayıs’ta gerekli çoğunluk sağlanamayacağını ifade ederken çoğunluğa bakılmaksızın olağanüstü seçimli genel kurulun 14 Mayıs’ta gerçekleşeceğinin altını çizdi.

ADNAN POLAT’IN AÇIKLAMALARI
Galatasaray Başkanı Adnan Polat bugün Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Basın Toplantı Odası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Başkan Adnan Polat, Galatasaray’da 14 Mayıs 2011 tarihinde seçim yapılacağını ilan etti.

Başkan Polat, “İlk olarak bu açıklamanın bugün yapılmasının nedenini açıklayayım. Hatırlarsanız, Mali İdari Genel Kurul’umuzda sorulara cevap verirken bir konuşma yapmıştım. ‘Biz burada genelde 600 kişi civarında mali kongre yaparız ama burada 2000’e yakın insan var. Hepsinin mesajlarını aldık. Talep edilen konuyla ilgili bir hafta on gün içerisinde Galatasaray’ın yüksek menfaatleri doğrultusunda karar vereceğiz’ dedik. Bugün de Mali Genel Kurul’un yapılışından itibaren onuncu gün. Bunu daha önce yapmayı da düşünüyorduk ancak Divan Başkanlığı bize Divan zaptını Cuma günü saat 3 civarında ancak verebildi. Ondan sonraki ilk toplantımız da Salı günüydü ve bugün de Çarşamba, size beklediğiniz açıklamayı yapmak istiyorum” sözleriyle konuşmasını açıktan sonra bir metin okudu. Polat’ın yaptığı açıklama şu şekildeydi:

“Değerli Galatasaraylılar, Sayın Basın Mensupları,
Galatasaray’da yönetici olarak 9. yılımı doldurdum. Bu uzun sürenin 6 yılını başkan yardımcısı, 3 yılını da bir Galatasaraylı için en onurlu görev olan başkan olarak tamamladım. Beni bu görevlere layık gören ve oylarıyla bana Galatasaray Başkanlığı yapma gururunu veren üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

“EN BUNALIMLI DÖNEMLERDE GÖREV ALMA CESARETİNİ GÖSTERDİK”
Daha önce görev yaptığım 1990’lı yıllarda da, şimdi görev yaptığım 2000’li yıllarda da Galatasaray’ın en zorlu dönemlerinde sorumluluk almak bana nasip oldu. Özellikle Galatasaray tarihinin en bunalımlı son 5 yılında görev almak cesaretini gösterdik.

“BAŞKANLIK VE YÖNETİM KURULU MAKAMLARINI TEKRAR CAZİP HALE GETİRDİK”
Galatasaray Spor Kulübü’nün Başkanlık ve Yönetim Kurulu makamlarını tekrar cazip hâle getirdik. İşimizi, ailemizi ve kendimizi bir kenara bırakarak Galatasaray’ımız için çok yoğun mesailer verdik. Bu, bizim için sadece bir Galatasaray Sevgisi meselesiydi. Bu nedenle, her şeyi bir kenara bıraktık ve darboğazlardan çıkış için aklımızı, gücümüzü, kısacası tüm enerjimizi harcadık.

“NE KADAR BAŞARILI OLDUĞUMUZA TARİH KARAR VERECEK”
Bütün mesaimiz; Kulübümüzü kendi ayakları üzerine durabilen, kimsenin cebinden idare edilmeyen, modern çağa uygun olarak yapılanmış bir kulüp yapabilmek; kendisini çok seven taraftarıyla arasındaki mesafeyi kısaltarak, barışmış, birleşmiş, tek bir hedefe hep birlikte yürüyebilen büyük Galatasaray ailesini kurabilmek içindi. Bunda ne kadar başarılı olduğumuza elbette tarih karar verecek.

“GÖREVLERİMİZİ YERİNE GETİRMEK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK”
Ama ben ve arkadaşlarım bugün bize verilen tüm görevleri yerine getirmek için tüm gücümüzü harcamış olmanın huzurunu taşıyoruz. Geçtiğimiz 3 yıla çok büyük ve önemli işler sığdırdık. Galatasaray’ın onlarca bunalımlı projeleri ile birlikte en önemli 4 projesini tamamlayıp bitirdik. Ama iş yapma, iş üretme iradesi taşıyan herkes gibi biz de hata yaptık. Dönüp geriye baktığımızda az iş ve hatasız olmaktansa, çok iş yapma yolunu seçtiğimizi söyleyebilirim ve biz bugün de olsa aynı yolu seçerdik. Zira Galatasaray’ın kaybedecek vakti, sorunlarına hızla çare üretmeme lüksü yoktu. Sade, samimi ve kafasının arkasında sarı-kırmızıya duydukları aşktan başka hiçbir şey taşımayan Galatasaraylıların yaptıklarımızı gördüğünden ve takdir ettiklerinden eminim.

“DEĞERLENDİRMELERİ GALATASARAYLILARIN TAKDİRLERİNE BIRAKIYORUM”
Değerli Galatasaraylılar,
Seçildiğimizden hemen sonra başlayan ancak özellikle şirket birleşmesinin tamamlanması ve Türk Telekom Arena’nın açılışıyla hızlanan ve genel kurula kadar giden süreçte olan olayları, yaşananları, söylenenleri burada tekrar etmeme gerek yok. Ancak bütün bu süreç, bazı şeyleri çok net açığa çıkardı. Kulübümüzü diğerlerinden ayıran en temel geleneklerimizden biri olan, kişilere bağımlı olmayan, demokratik yapımızı değiştirme niyetinde olanları; kendisini Galatasaray’ın sahibi olarak görerek kapalı odalarda hazırladıkları senaryoları üyelerimize kabul ettirmeye çalışanları; geleneklerimizi hiçe sayıp medya kanallarından kulübü, başkanlık makamını yıpratmak için adeta fazla mesai yapanları; yıllarca en zor zamanlarda bile ortaya çıkmaktan, elini taşın altına koymaktan kaçanları; içinde seçildiği yönetime köstek olmak için çirkin yöntemlere başvuranları ve Galatasaray’ı kendi özel iş ilişkilerinde atlama taşı olarak kullanmak isteyenleri… Bütün bunların değerlenmesini Galatasaray kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.

“BİZİ SEÇİME GİTMEYE ZORLAYAN VE SEÇİME GİRMEMİZİ ENGELLEYEN BİR YASA VE TÜZÜK YOK”
Bilinmelidir ki mevcut yasalar ve tüzük bizi seçime gitmeye zorlamıyor, seçime katılmamızı da engelleyen bir yasa yok. Mali ibra, Denetim Kurulu ibrası ve 2011 bütçesi onayı var… Ama idari ibrasızlık da var. Bu ne demektir, ne anlam taşımaktadır, takdirlerinize bırakıyorum. Ancak bu yapılanlar bizlerin gönlünü yaralamıştır. Bizler Galatasaray’a gönül verdiğimiz için buradayız. Hiçbir beklentimiz yok, olmadı da. Başlattığımız işleri bitirerek kulübümüzü normal zamanda seçime götürmek arzumuzdu…

“MEVCUT ŞARTLARDA DEVAM ETMEK GALATASARAY’A ZARAR VERECEĞİNDEN…”
Ancak mevcut şartlarda devam etmek Galatasaray’a zarar vereceğinden, Yönetim Kurulu kararı ile 7 Mayıs 2011 günü, çoğunluk sağlanamayacağı için de 14 Mayıs 2011 günü kulübümüzün Seçim Genel Kurulu’nu yapma kararı aldık.

“HAKKIMIZI HELAL EDİYORUZ”
Bizlere bugüne kadar destek veren, vermeyen, sadece ve sadece Galatasaraylılık duruşu sergileyen kulüp üyelerimize ve taraftarlarımıza yürekten teşekkür ediyor ve hakkımızı helal ediyoruz.

“DİLİYORUM Kİ, BİZE BU YAPILANLAR YENİ BİR UYGULAMANIN BAŞLANGICI OLMAZ”
Galatasaraylılar asil yüreklidirler. Ağır ayıplara alet olmazlar. Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür olarak hareket ederler. Şimdi huzurla ve gururla tekrar aranıza dönüyoruz. Ve diliyorum ki, bize bu yapılanlar Galatasaray’da yeni bir uygulamanın başlangıcı olmaz.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Sözlerime son verirken, bu sıkıntılı dönemde benimle beraber omuz omuza mücadele veren Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, diğer kuruldaki abilerimize, arkadaşlarımıza ve bizle beraber mesai veren herkese teşekkür ederim.”

BASIN TOPLANTISINDAN HEMEN ÖNCE POLAT’IN SEÇİME GİTME ZORUNLULUĞU KALKTI
Adnan Polat’ın merakla beklenen basın toplantısından hemen önce, Galatasaray’da sıcak bir gelişme daha yaşandı. Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, kongre üyesi Kayhan Berberoğlu’nun başvurusu üzerine, mali kongre hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararla Adnan Polat’ın 30 gün içinde seçim kararı alma zorunluluğu ortadan kalktı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.