ManşetTürkiye

Galatasaray’da Antalya milletvekili Saruhan Oluç’a hedef gözeterek gaz fişeği

0
Saruhan Oluç

İstanbul Galatasaray’da bu akşam düzenlenen Barış Bloğu yürüyüşüne saldıran polis, gaz bombası ve tazyikli su kullanırken, grupta bulunan HDP Antalya milletvekili Saruhan Oluç sırtına isabet eden üç adet gaz fişeğiyle yaralandı.

Saruhan Oluç

Saruhan Oluç

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi tarafından yayımanan basın açıklamasında polisin hedef gözeterek Oluç’u yaraladığı belirtildi. Açıklama şöyle:

​”Partimiz Kurucu Üyesi, Antalya Milletvekilimiz Sayın Saruhan Oluç, bugün Barış Bloku’nun çağrısıyla İstanbul’da Cizre Halkı ile dayanışmak üzere gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında, polis tarafından sırtından hedef alınarak yakın mesafeden üç adet gaz fişeği ile vurulmuştur. Kalabalığın içerisinde yer aldığı bilinen milletvekillerine eyleme müdahale edileceğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadan saldırıda bulunulması asla kabul edilemez. Görevi yurttaşının demokratik protesto hakkını güvence altına almak olması gereken emniyet görevlilerinin bu barışçıl eyleme yaptığı hukuk dışı müdahaleyi kınıyoruz. Tedavi için hastanede bulunan vekilimiz aldığı darbelere ilişkin doktor raporu almıştır ve gerekli hukuki süreci başlatacaktır.”

Saruhan Oluç Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada iyi olduğu ve dinlendiğini, olay sırasında kendisinin milletvekili olduğunu açıkça belirtmesine rağmen polisin gaz fişeğini yakın mesafeden kendisine yönelterek ateşlediğini söyledi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.