ManşetYerel

Galataport ‘tarihi yutmaya’ devam ediyor: 106 yıllık postane binası da yıkıldı

0

İstanbul Karaköy’deki Galataport projesi inşaatı nedeniyle Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından yanında bulunan tarihi bina Paket Postanesi de yıkıldı.

Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi dün düzenlediği basın toplantısında, Mimar Rebii Gorbon’un tasarladığı ve 1940’larda inşa edilen Karaköy Yolcu Salonu’nun hiçbir önlem alınmadan 17 Şubat’ta yıkıldığı hatırlatarak suç duyursunda bulundu.

Hürriyet’ten İdris Emen’in haberine göre, açıklamada, Kemankeş Mahallesi’nde bulunan 1911 yapımı tarihi Paket Postanesi’nin bir kısmının da yıkıldığı belirtildi. Açıklamada birinci derece koruma grubunda bulundurulan postaneyle ilgili olarak “Yıkım kararı olmadan, güçlendirilerek korunmasına dair raporlar bulunmasına rağmen üç cephesinin dış duvarları dışında tamamen yıkılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Suç duyurusu

Galataport’un çevresel tahribat yarattığı belirtilen açıklamada, hiçbir önlem alınmadan yapılan zemin çalışmaları sırasında enjekte edilen betonun komşu binalara da zarar verdiği kaydedildi.

Oda tarafından, Galataport projesiyle ilgili “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet ve kanunen verilen görevleri yapmayarak görevi ihmal” suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldı.

 

(Hürriyet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.