ManşetTürkiye

G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu’nda kongrede basın engeline eleştiri

0

AK Parti’nin Ankara Arena’da gerçekleştirilen birinci olağanüstü kongresi devam ediyor. 3 bin delegenin davet edildiği, toplam 40 bin kişinin katıldığı kongrede tek aday olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanlık görevini devralacak. AK Parti kongrelerinde akreditasyon verilmeyen basın kuruluşlarına bu sefer Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi eklendi.

140827072326_arena_304x171_bbc_nocredit

KP Sözcüsü Hüseyin Çelik’in 900 basın mensubunun izlediğini belirttiği kongrede 13 basın kuruluşuna akreditasyon verilmedi. Cumhuriyet, Sözcü, Yeni Çağ, BirGün, Aydınlık, Halk TV, Ulusal Kanal, Evrensel, Bugün, Samanyolu Haber, Kanal Türk, Zaman ve Cihan Haber Ajansı kongreyi izleyemiyor. Akreditasyon engeli Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi için ilk kez uygulanıyor.

G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu bir açıklama yayınlayarak uygulamayı eleştirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İktidar, yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının mesleklerini yapmalarını engellemek, halkın haber ve bilgi alma hakkını yok saymaktadır.”
“AKP, akreditasyonu, “sansür aracı” olarak kullanmakta, sadece lehinde düşünen-yazan gazetecileri akredite ederek “iliştirilmiş (embedded) gazeteci” modelini hayata geçirmektedir.

Tek adaylı seçim

Kongrede, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun tek aday olduğu kongredeki genel başkan seçimiyle ilgili Erdoğan, “İnanıyorum ki bugünkü kongrede katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşimiz çıkacaktır” açıklamasını yaptı.

Kongre salonuna giremeyen kalabalığı selamlayan Erdoğan, bugün yaşananın “Bir misyon değişikliği değil, sadece bir isim değişikliği” olacağını vurgulayarak, “Bu asla bir veda değildir, bilesiniz ki bu da bir Fatiha’dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır bunu böyle bilmenizi istiyorum” dedi.

Erdoğan, yarın cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninin ardından Davutoğlu’na kabineyi kurma görevini verecek.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.