ManşetTarım-Gıda

Fukushima gıdaları artık promosyonlu!

0

Fukuşima nükleer felaketi sonrası, bölgede yetiştirilen ürünlerin pazarlanabilmesi için reklam faaliyetleri başladı. Tokya’da vali tarafından Fukuşima menşeili ürünleri satan bir dükkan açılırken, bir yandan da Fukuşima pirincinin tüketilmesi için çocukların da katıldığı pirinç ekme organizasyonları düzenleniyor.

Geçtiğimiz  Nisan ayı içerisinde  Fukushima menşeili ürünlerin  tüketicilerle buluşturulması amacıyla Tokyo’nun Nihonbashi semtinde açılışı Fukushima Valisi tarafından yapılan Midette adlı dükkan  promosyonlu satışlarına başladı.

süt...

Promosyonlu satışların amacı Fukushima’da üretilen gıda dahil olmak üzere tüm ürünler hakkında kamuoyunda oluşan olumsuz imajı silmek ve Fukushima ürünlerini sevdirmek. Projenin destekleyicileri arasında Japon Havayolu şirketi JAL da bulunuyor .

Midette adlı dükkanda 2.500 adet  ürün bulunmakta; bunlardan en rağbet göreni  yiyecek reyonunda indirimli fiyattan satılan Japon makarnası . Fukushima’da üretilmiş  pirinç ve süt ise müşterilere  ücretsiz ikram ediliyor .

Aynı zamanda restaurant olarakta işletilen dükkanda müşteriler zaten göze görünmeyen radyasyonu Japon ekonomisi için  iyice görmezden geliyor.

pirinç

Fukushima’nın bozulan imajını düzeltmek için diğer bir girişim de Yabuki Kasabası’nda gerçekleştirildi

Fukushima’dan yalnızca 60 km uzaklıkta Yabuki kasabası , 80 çocuk Televizyon karakteri Ohmomo Miyako’nun elinden tutmuş adeta Nükleer kaza sonrası Fukushima hakkında oluşan olumsuz imajı silmekle görevlendirilmiş . 9-10yaşlarındaki 80 kişilik gruba ilaveten Tokyo Üniversitesi Tarım Bölümü’nden de 20 öğrenci bu faaliyette yer almış ,hep birlikte prinç ekiyorlar .

Elleri prinç tarlası içinde ,onlardan beklenen Fukushima’nın princini tüketmeleri olduğu kadar aynı zamanda halkın prince yeniden güven duyması ve insanların kafasındaki dedikoduları dağıtarak olumsuz imajı silmeleri .

(ameblo/Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.