Dünya

Fransız sosyalistler, Sarkozy ile savaşa hazır

0

Fransa, 2012’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için heyecanlı bir sürece girerken, Sosyalist PartiFrancois Hollande’ı adayı olarak belirledi.

Yapılan oylamada, Hollande yüzde 56’nın üzerinde oy alarak yarışı, Martine Aubry’nin önünde tamamladı.

Sonuçların belli olmasıyla partililerin karşısına geçen Hollande, Aubry ile birlikte birlik mesajı verdi.

Hollande, “Yarından itibaren gerçek bir savaşın içinde olacağız. Bu demokratik savaşta iki rakibimiz var: Sağ ve aşırı sağ partiler. Ve sosyalistler olarak solu birleştirmek gibi bir görevimiz var. Yeşilleri, komünistleri ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda bizimle gelmek isteyen herkesi.” dedi.

Parti adayı için düzenlenen seçimlerde, seçim listelerine kayıtlı tüm Fransızlar ve Sosyalist parti üyesi yabancılar oy kullanırken, katılımcı sayısının 2 milyonu geçtiği bildirildi.

Bir Sosyalist Parti üyesi, “İki turda da ona oy verdim ve ona hayranlık duyuyorum. Umut ediyorum ki 2012 seçimlerini kazanacağız.” derken, başka bir Fransız ise, “Bence cumhurbaşkanlığı seçimleri için iyi bir aday çünkü insanları birlik halinde nasıl toplanacağını biliyor.” şeklinde konuştu.

22 Nisan ve 6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimlerde Sarkozy döneminin bitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Hollande, Sarkozy’nin tersine Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine ilke olarak karşı çıkmazken, 1915 olayları konusunda Türkiye’nin politikalarına ters düşen tutumu ile biliniyor.

(en)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.