Dünyaİklim KriziManşetUlaşım

Fransa’da trenle iki buçuk saatten az mesafedeki uçuşlar kaldırılacak

0

İklim kriziyle mücadele için karbon emisyonlarının düşürülmesi amacıyla, trenle iki buçuk saatten az bir sürede gidilebilecek mesafedeki iç hat uçuşlarının kaldırılması teklifi Fransa Parlamentosu‘nda kabul edildi.

Alınan bu kararla, ülkede karbon emisyonlarının 2030’da 1990 yılı seviyelerine göre yüzde 40 azaltılması amaçlanıyor.

Sanayi Bakanı eleştirileri kabul etmedi

Fransa Sanayi Bakanı Agnes Pannier-Runacher, havacılık sektöründen gelen bazı iç hat uçuşlarının yasaklamanın sırası olmadığı yönündeki eleştirileri kabul etmedi. Pannier-Runacher, Air France‘a yapılan kurtarma paketiyle iklim tasarısı arasında da bir çelişki olmadığını söyledi.

Air-France’e dört milyar euroluk kaynak sağlanacağı ve yeniden sermayelendirilmesine katkıda bulunulacağı açıklanmıştı.

Çevre aktivistleri yetersiz buldu

Çevre aktivistleri ise tasarının içeriğini yetersiz bulurken, iki buçuk saatin az olduğunu dile getirdi ve dört saat mesafenin altındaki iç hat uçuşlarının kaldırılmasını talep etti.

Aktivistler, ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘u daha önce iklim kriziyle mücadele için verdiği sözleri sulandırmakla suçladı.

Ulusal Meclis‘te yapılan oylama ilk adımı oluştururken, tasarı bundan sonra senatoya gidecek. Senatodan sonra ise üçüncü ve son oylama için Macron’un iktidar partisi ve müttefiklerinin çok olduğu alt meclise gidecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.