DünyaManşet

Fransa’da Sosyalist Parti cumhurbaşkanı adayı olarak Anne Hidalgo’yu seçti

0

İki kere üst üste Paris Belediye Başkanı olarak seçilen Sosyalist Partili Anne Hidalgo, Fransa’da 2022 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak seçildi.

Hidalgo, cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını geçtiğimiz ay duyurmuş ve “Tüm çocuklarımıza bir gelecek sunmak için aday oluyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yüzde 72 üzerinde destek aldı

Sosyalist Parti, perşembe akşamı ön seçimlerde oyların yüzde 90’ı sayılırken Hidalgo’nun parti üyelerinin yüzde 72’sinden fazlasının desteğini aldığını bildirdi. Diğer aday eski tarım bakanı Stepahne Le Foll‘du.

Hidalgo, 15 dakikalık şehir ve yeşil alanları artırmaya yönelik başarılı projeleriyle biliniyor. Anne Hidalgo aynı zamanda iklim değişikliğine karşın sera gazı emisyonlarının azaltılması için Ekim 2005’te Londra’da, dünya kentlerinin bir araya gelerek oluşturduğu C40 Belediyeleri ağının kuruluşunda rol oynadı ve başkanlık görevini üstlendi.

Kimler aday oldu?

Anketlere göre cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün olsaydı Hidalgo 4 ila 7 puan arası bir oy alacaktı. Bu, Hidalgo’nun cumhurbaşkanlığını kazanabilmesi için nisan ayına kadar önündeki 6 adayı geçmesi gerekeceği anlamına geliyor.

Emmanuel Macron henüz adaylığını açıklamadı, ancak Cumhurbaşkanı’nın görevini sürdürmek için yarışa girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Macron’un anketlerde ortalama yüzde 24 ile ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Onu yüzde 16 ile aşırı sağcı Marine Le Pen ve yüzde 15 ile milliyetçi TV yorumcusu Eric Zemmour takip ediyor. Yeşiller Partisi‘nin adayı ise Yannick Jadot olmuştu.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.