DünyaManşet

Fransa, “Boğa güreşleri yasaklansın” talebini reddetti

0

Fransa Anayasa Konseyi, hayvan hakları aktivisitleri tarafından yapılan “boğa güreşleri yasaklansın” başvurusunu reddetti. Aktivistler anayasada güreşlerin hayvanlara eziyet olarak nitelendirimesini talep etmişlerdi.

AFP haber ajansının raporuna göre her sene Fransa’da 1000’den fazla boğa güreşler sırasında öldürülüyor. Komşu İspanya’da ortaya çıkan boğa güreşi 1,5 asır önce Fransa’da da yapılmaya başlandı. İspanya’da corridas olarak bilinen güreşler özellikle Nimes ve Arles bölgelerinde popüler.

BBC muhabiri Christian Fraser’ın aktardığına göre yapılan son ankete göre Fransızların %48’i aktvistlerin anayasada yapılmasını önerdiği yasağı destekliyor. Bundan önceki anketlerde bu oran seçmenlerin üçte ikisi oranındaydı.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, bu ayın başında yaptığı bir konuşmada boğa güreşlerinin yapılması lehinde konuşmuştu. İçişleri bakanının Barselona doğumlu olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Öte yandan boğa güreşleri Fransız anayasasında olmasa bile Fransa’nın bazı bölgelerinde yasaklanmış durumda. Hayvan hakları aktivistlerinin yeni hedefi konuyu İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’ne taşımak.

(BBC, Anayasa Gündemi.com)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.