COP27İklim Kriziİnsan HaklarıManşet

[Foto Galeri] COP27 bahçesinde halkların adalet talebi yankılandı: Birleşen insanlar yenilmez!

0

COP27 zirvesinin sona ermesine bir gün kala sivil toplum üyeleri, “Halkların Forumu”nda (People’s Plenary) buluştu. Toplantıda çeşitli gençlik gruplarının, çevre örgütlerinin, yerli halkların, toplumsal cinsiyet ve engelli hakları örgütlerinin temsilcileri coşkulu konuşmalar yaptı.

Konuşmalarda iklim adaleti, insan hakları, kayıp ve zarar mekanizmasının kurulması, iklim finanmsnaı taahhütlerinin yerine getirilmesi, Paris Anlaşması hedeflerine bağlı kalınması giib gündemler öne çıktı.

Kalabalık salonda, “Birleşen insanlar yenilmez” sloganlarının yanında Mısır hükümeti tarafından hapiste tutulan Alaa Abdel-Fattah‘ın ve tüm tutsakların özgür bırakılması için de sloganlar atıldı.

Forumun sonunda tüm katılımcılar salondan ayrılarak COP27’deki ana müzakerelerin gerçekleştiği salonun önündeki büyük bahçeye doğru “İnsanlar iktidara, güç insanlara” sloganıyla  yürüyüşe geçti. Yürüyüşte “Ne istiyoruz? İklim adaleti! Ne zaman istiyoruz? Şimdi! Olmazsa ne olur? O zaman zirveyi dağıtın!” sloganı atıldı.

Grup ayrıca Afrika’daki gaz projelerini temsil eden doğal gaz borusu şeklinde bir balon taşıdı.

Yürüyüşün ardından başlayan oturma eylemi sırasında da “halkların bildirisi” okundu. Bildiride, zirveden çıkacak sonuç metninin taslağında yer almayan kayıp ve zarar finansmanı ve tüm fosil yakıtlrdan çıkış talep edildi; Alaa Abdel-Fattah’ın özgür bırakılması için yapılan çağrı yinelendi.

Comments

Comments are closed.