Spor

Fırtına Trabzon’a döndü

0

Spor Toto Süper Lig’de 105 gündür kendi sahasında galibiyet alamayan Trabzonspor, seyircisi önünde Umut Bulut’un kaydettiği tek golle Konyaspor’u 1-0 yendi. Şampiyonluk yarışında önemli bir engeli geride bırakan bordo mavililer, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında yara almak istemeyen Trabzonspor, ligde kalma mücadelesi veren Konyaspor’u ağırladı.

Karşılaşmanın ilk devresinde rakibine karşı baskılı bir futbol sergileyen ve soyunma odasına 1-0 üstün giden Trabzonspor, ikinci yarıda da rakibinden üstün bir oyun sergileyerek sahadan 1-0 galip ayrıldı. 105 gün sonra evinde kazanan Trabzonspor bu galibiyetle puanını 63’e çıkartarak maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Konyaspor 17 puanda kaldı.

Maça hızlı başlayan bordo-mavililer, ilk dakikalarda yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremezken, aradığı golü ilk devrenin son bölümünde Umut Bulut ile buldu: 1-0. Yıldız futbolcu, bu golle ligdeki 100. golünü kaydetti.

Konuk takım ise Robak ile etkili olmaya çalıştıysa da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve ilk devre Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci devresinde de oyunun hakimi Trabzonspor’du. Konyaspor kalesinde net pozisyonlar yakalayan bordo mavili ekip, bu fırsatları gole çeviremedi.

Maçın son bölümüne doğru daha kontrollü bir oyun sergilemeye başlayan ev sahibi takım, kendi sahasına çekildi. Konyaspor önemli pozisyonlar üretmesine rağmen aradığı golü bulamadı ve Trabzonspor sahadan 1-0’lık skorla galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.