Günün ManşetiManşetTarım-Gıda

Fındık yürüyüşü ikinci gününde devam ediyor

0

Fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için CHP tarafından başlatılan “Fındık için adalet” yürüyüşü ikinci gününde devam etti. Bugün, Piraziz Belediyesi önünden başlatılan yürüyüşte 16 km yol katedildi. Emekçilerin, “Ekmek demek fındık demek” sloganları hiç susmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) öncülüğünde fındık üreticilerinin dikkatini çekmek için dün Ordu Belediyesi  önünden başlatılan “Fındık için adalet” yürüyüşü bugün de devam etti. “Ekmek demek fındık demek” sloganları ile Piraziz Belediyesi önünden yürüyüşe başlayan yüzlerce kişi 16 km yol katederek, Kerasus’a ulaşacak. “Fındık ezilmesin” yazılı dövizleri taşıyan grup, ilk molasını tır duraklarında verdi. Burada, yemek ve su ihtiyaçlarını gideren yüzlerce kişi sloganlar eşliğinde yeniden yola çıktı. Bulancak’a kadar yürüyen grup bu kez Bulancak’ta karanfillerle karşılandı. Emekçilerin, “Ekmek demek fındık demek” sloganları hiç susmadı.

 

Fındık üreticilerinin de yoğun olarak katıldığı yürüyüşte, “Emek demek fındık demek”, “Şirketlere değil kooperatife güven” sloganları atılıyor.

 

Molalarda, yemek su gibi ihtiyaçlar karşılanırken yürüyüşe katılmayan bölge halkının alkışlarla yürüyüşe evlerinin penceresinden destek verdiği görülüyor.

Muhtarlar Derneği de destek verdi

Bulancak’taki ikinci molada gruba Giresun Muhtarlar Derneği’ne üye muhtarlar da destek verdi. Alana, bando eşliğinde söyledikleri sloganlar ile giren muhtarlar, “Üreticisinin sesini duyurun” mesajı verdi. CHP Milletvekili Özgür Özel burada yaptığı konuşmada, fındık üreticisinin mücadelesinin hiçbir siyasi parti ile özdeşleştirelemeyeceğini bütün partilerin bu mücadeleye destek vermesi gerektiğini belirtti. Özel, herkesi yarın Giresun’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge de davet etti.

‘Biz marketten fındık alamıyoruz’

Fındık üreticisi Ahmet Yücel

Fındık üreticisi Ahmet Yücel, “Fındıktan aldığımız gelir ile kendimiz marketten fındık alamıyoruz. Biz ürünümüze sahip çıkıyoruz yetkililer de bizim emeğimize sahip çıksın” dedi. Yücel, yarın yapılacak mitingin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu mitingle sesimizi duyurma şansımız olacak. Bu mitinge tüm üreticiler katılmalı” diye konuştu.

Bugünkü yürüyüş, akşam saatlerinde Kerasus ilçesinde sona erecek.

 

Haber ve Fotoğraflar : Evrim Kepenek

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.