KentKültür-SanatManşet

Filmekimi, #neizlediğimönemli diyerek bir kez daha izleyicilerle buluşacak

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu sene 20. kez düzenlenecek olan Filmekimi, İstanbul, Ankara ve İzmir’de izleyicileriyle buluşuyor.

Festivalin biletleri 4 Ekim’de satışa çıkacak.

Birçok filmin Türkiye prömiyeri yapılacak

Festivalde, Altın Lale kazanan Madalena, Cannes’da Altın Palmiye kazanan Titane, izleyicilerin merakla beklediği Dune: Çöl Gezegeni, Venedik’te Altın Ayı kazanan Kürtaj gibi filmlerin de Türkiye prömiyerleri yapılacak.

Filmekimi kapsamındaki filmler, İstanbul Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Beyoğlu Sineması ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması’nda, Ankara’da Cinemaximum Armada, İzmir’de Cinemaximum Mavi Bahçe’de izlenebilecek.

Daha önce İstanbul Film Festivali ve Filmekimi’nde filmleri beğeniyle izlenen birçok yönetmenin yeni filmleri de festivalde yer alacak. Dune: Çöl Gezegeni, Fransız Postası, Bergman Adası, Benedetta, Her Şey Yolunda, Üç Aile bunlardan bir kaçı.

Ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki saygın festivallerde ödüller kazanmış filmler de bu yıl festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. Asghar Farhadi‘nin Cannes’da Büyük Ödül kazanan Kahraman, Apichatpong Weerasethakul‘un Cannes’da Jüri Ödülü kazanan Memoria, Cannes’da Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde en iyi film seçilen Chiara (Jonas Carpignano), Cannes’da Leos Carax‘a En İyi Yönetmen ödülü getiren Annette, Nadav Lapid‘in Cannes’da Jüri Ödülü kazanan Ahed’in Dizi, Cannes’da Vulcan En İyi Görüntü Ödülü kazanan Petrov Grip Oldu (Kirill Serebrennikov) filmleri buna örnek verilebilecek yapımlardan.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.