Kültür-SanatManşet

Filmekimi’ne geri sayım başladı

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 22’nci kez düzenlenecek Filmekimi’nin programı belli oldu.

Filmekimi bu yıl İstanbul’da 13-22 Ekim, İzmir’de ise 20-22 Ekim tarihlerinde Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü ve yeni filmleri sinemaseverlerle buluşturacak.

Festival biletleri, 4 Ekim 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 7 Ekim 10.30’da genel satışa açılacak.

Filmler, İstanbul Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli’de City’s Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması  ve Sinematek /Sinema Evi’nde, İzmir’de ise Paribu Cineverse Konak Pier İzmir’de izlenebilecek.

Açılış filmi Sofia Coppola’dan Priscilla

Daha önce Marie Antoinettele karakter merkezli gerçek hayat hikayelerini sinemaya aktaran Sofia Coppola‘nın, yine ikonik bir karakteri ele aldığı Priscilla filmi, festivalin açılış filmi olacak.

Başrollerini Cailee Spaeny ile Jacob Elordi’nin paylaştığı film, Priscilla Beaulieu ile Elvis Presley’nin fırtınalı birlikteliklerini mercek altına alıyor. Eylülde Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan ve Cailee Spaeny’ye En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren film, Priscilla Presley’nin 1985 tarihli Elvis ve Benadlı anı kitabından esinlenmiş.

Kapanış filmi, Altın Aslan sahibi Poor Things

Festivalin kapanış filmi ise 80. Venedik Film Festivali‘nde Altın Aslan‘ı kazanan Poor Things olacak. Yönetmen Yorgos Lanthimos, “The Favourite / Sarayın Gözdesi”nden beş yıl sonra yine bir dönem filmiyle yeniden Filmekimi’nde yer alacak. Filmde oyuncu Emma Stone bu kez Victoria döneminde, ölüyken diriltilen Bella Baxter rolünü üstleniyor. Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Margaret Qualley gibi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuyla da öne çıkan Poor ThingsSarayın Gözdesi ve Cruella‘nın da senaryolarını yazan Tony McNamara tarafından Alasdair Gray‘in 1992 tarihli romanından sinemaya uyarlandı.

Cannes’da Altın Palmiye kazanan Anatomy of a Fall da programda

Dünya prömiyerini yaptığı 76. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye‘nin sahibi olan bu “Hitchcockvari mahkeme filmi” bir çiftin beraberliğini de mercek altına yatıran bir cinayet-mahkeme gerilimi. Filmin senaryosu, daha önce Victoria ve Sibylde de işbirliği yapan yönetmen Justine Triet ile eşi Arthur Harari tarafından yazıldı.

Biletler 7 Ekim’de satışta

Filmekimi biletleri, İstanbul ve İzmir için 4 Ekim Çarşamba günü 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 7 Ekim Cumartesi günü 10.30’da genel satışa açılacakBiletler passo.com.tr üzerinden, Passo mobil uygulamasından ve Passo perakende noktalarından satın alınabilir.

You may also like

Comments

Comments are closed.