Kültür-SanatManşet

İKSV: 6. Kısa Film Atölyesi’ne başvurular başladı

0

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, 2017’de başlattığı Kısa Film Atölyesi’ne devam ediyor.

6. Kısa Film Atölyesi” ilk ve ikinci kısa filmini yapacak yeni nesil genç sinemacıların proje ve filmlerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla düzenleniyor.

Kısa Film Atölyesi, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 2017 yılından bugüne “Uluslararası Dikey Kısa Film Yarışması” ile gelecek yetenekli gençler için fırsat tanıyor.

Asteros Film desteğiyle, kısa filmlerin sinema sektöründeki önemine dikkat çekmeyi ve uluslararası seviyede yapımların artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan atölyelerin altıncısı için son başvuru tarihi ise 5 Ekim.

Başvurular arasından seçilecek 5 kısa film projesinin yazar, yönetmen ve yapımcıları projelerini deneyimli yönetmen, yazar ve yapımcılar ile grup çalışması formatında geliştirecekler.

Ayrıca görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, cast direktörü, yönetmen asistanı ve yapım amiri ile yapılacak derslerde yapım sürecine hazırlanacaklar. Atölye ile sinemacılar arasında işbirliği ve iletişimi geliştirmek de amaçlanıyor.

Bu yıl Nespresso sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan atölyenin sonunda ekipler yapımcı – yönetmen çalışması disiplinini geliştirmiş ve eğitmenler ile birlikte projelerinin profesyonel sunum dosyasını hazırlamış olacaklar. Atölyeye katılan sinemacılara sertifika verilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.