DünyaManşet

Filistinli genç ölü bulundu, intikam saldırısından şüpheleniliyor

0

İsrailli üç gencin ölü bulunmasından ve Pazartesi gecesi İsrail’in Gazze’ye hava saldırısından sonra İsrail-Filistin’de gerginlik tırmanıyor.

12 Haziran günü kaybolan üç İsrailli genç Pazartesi günü ölü bulunmuş, İsrail Başbakanı Netanyahu ölümlerden Hamas’ı sorumlu tutmuştu. Pazartesi gecesi İsrail kuvvetleri Hamas üyesi olduğu ve ölümlerden sorumlu olduğu iddia edilen iki Filistinlinin evlerine saldırmış, bunun üzerine militanlar İsrail’e roketlerle saldırısında bulunmuştu. İsrail de roket saldırılarına hava saldırısıyla karşılık vermişti. Pazartesi gecesi Gazze’de 30 adet İsrail hava saldırısı raporlandı.

Salı günü, tüm gün süren duygusal cenaze ve anma törenlerinden sonra üç İsrailli genç toprağa verildi.

Çarşamba sabahı erken saatlerde ise Kudüs’te otostop çeken Filistinli bir gencin zorla arabaya bindirildiği raporlandı. İddialara göre bir süre sonra 16 yaşlarındaki gencin ailesi polisi arayarak gencin kaybolduğunu bildirdi. Gencin arabaya bindirilmesinden birkaç saat sonra ise Kudüs’ün güneybatısında ormanlık alanda bir ceset bulundu. İsrail askeri radyosu cinayetin intikam saldırısı olduğundan şüphelendiklerini duyurdu. Polis henüz iki olay arasındaki bağlantıyla ilgili yorum yapmadı.

İsrail Başbakanı Netanyahu cinayeti kınadı ve halka kanunu elinize almayın çağrısında bulundu. Netanyahu’nun açıklaması İsrailli protestocuların “Araplara ölüm” diye bağırdıkları videonun ortaya çıkmasıyla geldi. (ÖK)

(The Guardian, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.