ManşetKoronavirüs SalgınıSağlık

Filipinler’de ‘karantinayı bozanı vurun’ talimatı

0

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ülkenin en büyük adası Luzon’da ilan edilen bir aylık sokağa çıkma yasağı süresince ‘sorun yaratanların’ asker ve polise verilen talimatla vurularak öldürülebileceğini söyledi.

Başkan Duterte’nin bu tehdidi gecekondu bölgesindeki vatandaşların daha önce kendilerine söz verildiği gibi gıda desteği ve yardım paketi alamamalarını protesto etmelerinin ardından geldi. Polis protestoculara müdahale etmiş ve 20 kişiyi gözaltına almıştı.

Duterte: Hükümete meydan okursanız kaybedersiniz

Gece geç saatlerde açıklama yapan Duterte “Bu herkes için bir uyarı olsun. Bu aralar hükümeti takip edin çünkü düzeni sağlamak son derece önemli. Sağlık çalışanlarına, doktorlara zarar vermeyin çünkü bu ciddi bir suç. Polise ve orduya talimatı şu; eğer birisi sorun yaratırsa ve hayatları tehlike altına atarsa onları vurup öldürün” dedi. Duterte konuşmasını “Hükümeti tehdit etmeyin. Hükümete meydan okumayın. Kaybedersiniz” sözleriyle sürdürdü.

Worldometers’ın paylaştığı verilere göre Filipinler’de şu ana kadar 2 bin 311 yeni tip koronavirüs vakası görüldü. Vakalardan 96’sı ise ölümle sonuçlandı. İyileşen hasta sayısının ise 50 olduğu belirtildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.