DünyaManşet

Filipinler’de 7 büyüklüğünde deprem: En az dört kişi hayatını kaybetti

0

Kuzey Filipinler‘in Abra bölgesinde bu sabah gerçekleşen 7.0 büyüklüğündeki depremde en az dört kişi öldü ve 60 kişi yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu’na (USGS) göre deprem ülkenin en kalabalık adası olan kuzey Luzon‘da yerel saatle 08:43’te meydana geldi.

Toprak kaymalarını da tetikleyene deprem altyapı sistemlerine zarar verdi; binalarda, yollarda, güç kaynağı sisteminde ağır hasara neden oldu. Abra’da üç köprü yıkıldı.

İçişleri Bakanı Benjamin Abalos Jr.basın toplantısında, Abra ve Benguet‘te iki ölümün kaydedildiğini, 58 ilde 218 beldenin de depremden etkilendiğini söyledi.

Depremin etkisi, 400 kilometre uzaktaki başkent Manila‘da da hissedildi. Bölge sakinleri binalardan tahliye edildi ve sokakta toplandı.

Yarın depremin etkilediği yerleri ziyaret edeceğini söyleyen Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., depremzedelere acil yardım sağlanmasını emretti.

Evleri hasar gören bölge sakinlerine artçı sarsıntı olmayacağı kesinleşene kadar tahliye alanlarında kalmalarını tavsiye edildi.

Filipin Kızılhaçı‘ndan yapılan açıklamada, ilkyardım ekiplerinin yardım çalışmaları için sahada olduğu belirtildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.