TürkiyeManşet

Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı

0
Halk Tv‘de  katıldığı bir programda türban ile ilgili ifadeleri tepki toplayan Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

30.12.2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, ‘Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli’ şeklindeki sözleri nedeniyle Durmuş Fikri SAĞLAR hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216. maddesi kapsamında Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçundan, re’sen soruşturma başlatılmıştır.”

Kılıçdaroğlu Sağlar’ı, Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi

Fikri Sağlar, programda başörtüsü hakkındaki görüşlerini dile getirmişti. “Sorun başörtüsü değil, sorun türbandır” diyen Sağlar şunları söylemişti:  “Türban irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir. Arada fark var. Ben kendimden söylüyorum, yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, benim haklarımı koruyacağına, adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var. Nitekim de başıma geldi” 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sağlar’ın görüşünü paylaşmadığını belirterek “Ya çağın neresindeyiz biz ya? Kişi başörtüsü takar takmaz o onun tercihidir. Benim görevim onun tercihine saygı duymaktır. Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum” demiş; ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili Kılıçdaroğlu’na da yüklenmişti: ” Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, artık senin kim olduğunu, ne olduğunu gayet iyi biliyorlar.  Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları? ” 

Erdoğan’ın bu sözleri ise başörtülü kadınların büyük tepkisine neden oldu. 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.