Spor

Fenerbahçe’ye basketbolda Telekom darbesi

0

Beko Basketbol Ligi‘nde altıncı hafta mücadelesinde Türk Telekom, Fenerbahçe Ülker‘i 83-64 mağlup etti. Kaspars Kambala ve Mehmet Okur‘un müthiş performansıyla gülen Ankara ekibi, geçen hafta Beşiktaş’ta yenilen ev sahibine ağır bir mağlubiyet daha tattırdı.

Hafta arasında Bizkaia Bilbao‘yu son çeyrekteki muhteşem oyunuyla geçen Fenerbahçe Ülker, ligdeki Beşiktaş mağlubiyetinin telafi etmek istiyordu. Türk Telekom ise İstanbul’da galip gelerek zirveye yaklaşmak istiyordu.

Karşılaşmaya konuk ekip hızlı başladı. Mehmet Okur’un hücumdaki katkısı ile ritm bulan Türk Telekom çeyreğin ortasında 10-2 öne geçti. Moralsiz bir görüntü çizen Kanarya’da ise Gasper Vidmar direnç gösteren tek isimdi. Ankara ekibi, ilk çeyreği 22-14 önde tamamladı.

İkinci periyota Fenerbahçe Ülker daha istekli girdi. Sert savunma, hızlı hücumlarla birleşince fark erimeye başladı. Ev sahibinde Engin Atsür, asistleriyle saha içi liderliğini iyi üstlenirken, sonlara doğru hücumdaki etkinliğine tekrar kavuşan Ankara ekibi soyunma odasına 41-31 önde gitti.

Üçüncü çeyreğin başında Fenerbahçe Ülker için işler yine yolunda gitmedi. Ömer Onan ve Bojan Bogdanovic üst üste fırsatlardan yararlanamayınca Kanarya’da moraller iyice çöktü. Mehmet Okur, Ali Karadeniz ve Darius Washington’la Fenerbahçe savunmasını yıkan Telekom üçüncü periyotu da 64-50 bitirdi.

Mehmet Okur’un son periyotun başında ikinci kasti faulü alarak oyundan diskalifiye olması, Fenerbahçe Ülker’in umutlarını yeşertti. Spahija’nın öğrencileri tempoyu arttırarak farkı azaltmaya çalıştı. Hakan Demirel’in turnikesi yedi dakika kala Telekom’a mola aldırdı. Farkın bir türlü çift haneli sayılardan aşağı düşmesine izin vermeyen konuk ekip, Kambala’nın son bölümdeki dominant oyunuyla karşılaşmayı 83-64 kazandı.

Son periyotun neredeyse tamamında sahada yer almayan Mehmet Okur ise 18 sayı, 9 ribaunt, Kambala ise 20 sayı, 5 ribaunt yaptı. Fenerbahçe Ülker’de ise Oğuz Savaş’ın 12 sayı, 8 ribaundu, Engin Atsür’ün 6 asisti mağlubiyete engel olmadı.

Bu sonuçla birlikte Türk Telekom dördüncü galibiyetini alırken, Fenerbahçe Ülker ikinci yenilgisini aldı.

(Eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.