ManşetSpor

Fenerbahçe’den tura “Gezi”li selam

0

Ersun Yanal yönetiminde ilk resmi maçına çıkan Fenerbahçe beklentilerin altında kalan oyunu sonrasında Salzburg karşısında beraberliği son dakikada kazandığı penaltı atışında Baroni’nin golüyle buldular.

paylaşmak için tklynz / click for to share

Gol sevinci “Gezi”ye selam mı tartışması

http://www.youtube.com/watch?v=428fkZsi1q0

Geceye damgasını vuran gelişmede Baroni’nin golünden sonra Fenerbahçeli futbolcuların gol sevinci sırasında yaşandı. Daha önceden tasarlandığı belli olan gol sevincinde futbolcular kameranın karşısına geçerek ellerini T şekline getirip avuçları ile yüzlerini kapattılar. Gol sevincinin hemen sonrasında ise sosyal medyada çok hızlı bir şekilde bu sevincin Gezi Parkı Direnişi’ne Fenerbahçeli futbolcuların selamı olarak lanse edildi. Taksim’in T harfi işareti ile, polisin orantısız şiddetinin de Gaz Maskesi hareketi ile simgelendiği haberi kısa zamanda yayıldı.

Ancak Radikal gazetesinin iddiasına göre bu gol sevincinin asıl niyeti “Gezi Parkı Direnişi” değildi. Radikal gazetesi futbolcuların bu hareketi Baroni’nin sağlık sorunu yaşayan arkadaşı Thiago (kolları ile T yapmak) ve beş yaşına giren oğlu Cristian JR. için(avuçları ile yüzlerini kapatmak) yaptığını iddia etti.

Maçtan Notlar

Maça etkili başlayan Salzburg takımı ilk dakikalardan itibaren orta sahada kaptıkları topları hızlı kullanarak pozisyonlar buldu.Fenerbahçe’nin orta sahada çok top kaybetmesi sonrası doğan pozisyonları başarılı kurtarışlara imza atan kaleci Volkan skoru dengede tutan isim oldu. Sarı lacivertli ekip soyunma odasına giderken ilk yarı boyunca rakip kaleye henüz şut atma başarısını gösterememişti.

İkinci yarıya hızlı başlayan ve kanatları etkili kullanan Avusturya temsilcisi 68. Dakikada Alan’ın güzel slalomu sonrası aşırtma bir vuruşla skoru 1-0 a getirdi. İkinci yarıda Alper ve Emre’nin yerine geçen yılki hucüm hattı oyuncuları Sow ce Baroni’yi oyuna alan Yanal, Fenerbahçe’nin oyunu karşı alana yıkmayı başardı.

Maçın son dakikalarında rakibine karşı baskı kuran Fenerbahçe uzatma dakikalarında kazandığı penaltı atışı gole çeviren Baroni takımının rövanş için avantajlı bir skor kazanmasını sağladı.

Fenerbahçe geçen sezon Avrupa mücadelesi sırasında 4 penaltı kazanıp 3’ünü gole çevirmeyi başarmıştı .Üstüste son 3 Avrupa mücadelesinde penaltı kazanan Fenerbahçe’de geçen yıl yarı final ilk maçında penaltıyı kaçıran isim Baroni’ydi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.