Spor

Fenerbahçe yine kazandı

0

Ligin 26. haftası dev bir derbiyle açıldı. TT Arena’daki ilk derbiye konuk olan Fenerbahçe, geriye düştüğü mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Kazım’ın golüyle geriye düşen sarı-lacivertliler, Semih ve Alex’in golleriyle galip geldi. Brezilyalı kaptan, takımının ilk golünde de asisti yapan isimdi.

Türk Telekom Arena’da ilk derbi… Ancak pek de beklenilen şartlarda başladığı söylenemezdi. Bir tarafta şampiyonluk yarışındaki lider Fenerbahçe, diğer yanda Rijkaard ile başladığı sezonda istediklerini alamayınca Hollandalı’nın yerine Hagi’yi getiren ancak yine kötü gidişata dur diyemeyen Galatasaray.

Ancak derbi doğası gereği maçtan önceki hiçbir şeyin önemi yoktur. Derbilerde önemli olan, 90 dakikadır. İki taraf için de daha önce alınmış sonuçlar teferruattır.

Müsabaka desibel rekoru kırma motivasyonuyla trbünleri dolduran sarı-kırmızılı taraftarların tezahüratı eşliğinde başladı. İlk dakikalarda iki takım da dengeli oynamak adına çok pas hatası yaptı. İlk 10 dakikada pozisyon adına pek bir şey yaşanmazken karşılaşmanın ilk şuru 13’te Gökhan Gönül’den geldi.

Dakikalar 14’ü gösterirken Santos’un büyük hatası ev sahibi takıma golü getirdi. Sağdan bindiren Kazım’ın önüne geçen Santos topu kornere çıkmaması için son çizgide direnirken, Kazım topu kaptı ve içerideki Baros’u gördü. Çek golcünün yakın mesafeden şutunu Volkan çıkarttı ancak meşin yuvarlak Kazım’ın önünde kaldı. Çok sert vuruşla top fileleri buldu.

İlk yarının bundan sonraki bölümlerinde ev sahibi ikinci gol için bastırdı ancak Fenerbahçe savunması başarılı müdahalelerle bu girişimleri savuşturdu. İlk yarıda gösterilen beş sarı kart ise maçın stresini gözler önüne seriyordu. İlk yarı 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe Selçuk-Semih değişikliği ile başladı. Bu değişiklik etkisini hemen gösterdi ve konuk takım Galatasaray’ın da geriye yaslanması ile ilk 10 dakika boyunca rakip yarı alanda top çevirme fırsatı buldu. Bu baskıyı atlatmayı başardığı zaman ev sahibi takım net fırsatlar yakaladı. 53. dakikada Stancu’nun ortasına Servet kafayı vurarak topu filelere gönderdi ancak hakemin kalkan ofsayt bayrağı gol sevincini yarıda kesti.

76. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına usta ayak Alex geçti. Yaptığı ortaya çok iyi yükselen Semih golü kaydederek skora dengeyi getirdi. Bitime iki dakika kala ise Alex tekrar sahnedeydi. Gökhan sağdan ortaladı, Alex güzel yükseldi ve takımına galibiyeti getirdi. Maçtan sonra hakeme itirazlarına devam eden Baros doğrudan kırmızı kart gördü.

Maçta başka gol olmadı. Bu sonuçla Fenerbahçe 60 puana çıktı. Galatasaray ise 33 puanda kaldı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Galatasaray: Zapata, Neill, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta, Cana, Culio, Kazım(Dk. 61 Arda Turan), Yekta(Dk. 85 Ayhan), Milan Baros, Stancu(Dk. 68 Harry Kewell)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk(Dk. 46 Semih), Cristian, Özer, Alex(Dk. 88 Bekir), Niang(Dk. 73 Stoch)
Goller: Dk. 14 Kazım (Galatasaray), Dk. 75 Semih, Dk. 87 Alex (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 15 Kazım, Dk. 30 Servet, Dk. 32 Gökhan Zan, Dk. 69 Milan Baros, Dk. 71 Culio (Galatasaray), Dk. 28 Selçuk, Dk. 43 Özer (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Baros (Galatasaray)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.