Emek

FEMEN’den THY hosteslerine destek

0

Ukraynalı feminist FEMEN hareketi başlattığı “Gökyüzünün İslamlaştırılmasını durdurun!” sloganıyla THY’deki “kırmızı ruj yasağı” uygulamasına karşı bir protesto başlattı.

FEMEN’in internet sitesinde yer alan duyuruda, “FEMEN, şirket yöneticilerin İslamcı icatlarını protesto eden Türk Hava Yolları şirketi hosteslerine destek vermektedir” denildi.

‘BENİM RUJUM, BENİM KARARIM’

İki FEMEN üyesi ellerinde Türk bayrakları, kafalarında hostes şapkaları, dudaklarında kırmızı rujlarıyla kameralara poz verdi. FEMEN’cilerin vücutlarındaki “My lipstick, my decision” (Benim rujum, benim kararım) cümlesi dikkat çekti.

FEMEN’in açıklamasının tam metni şöyle:

“Yeni kurallar doğrultusunda, şirketin çalışanlarının iş saatlerindeki makyajlarında kırmızı ruj kullanma hakları yok. Dahası, şirketin imajını daha namuslu bir hale getirmek amacıyla görünüşleriyle ilgili bir dizi başka kısıtlamaya daha maruz bırakıldılar. FEMEN, Türkiye laik bir ülke olana kadar, böylesi kadın düşmanı standartların havayolu temsilcilerine uygulanmasının kabul edilemez olduğuna inanıyor ve Türk Hava Yolları’nın kadın çalışanlarıyla dayanışmasını ifade ediyor ve bu kadınların kadınsı olma hakkının altını çiziyor. Tehlike: Havada İslamlaşma kokusu var!”

(ajanslar)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.