ManşetTürkiye

Bakan Şahin: LGBT’ler ile birlikte çalışmak isteriz

0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yasa taslağı ve “Yeni Anayasa” ile ilgili kadın alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, davet üzerine, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nden Belgin Çelik de katıldı. Şahin cinayetten şiddete ve yok sayılmaya kadar birçok sorun yaşayan LGBT’leri (lezbiyen, gey, biseksüel, trans bireyler) ilk kez dinledi.

Belgin Çelik

Belgin Çelik, eski bakan Selma Aliye Kavaf’ın kendileri için kullandığı “hastalıklı” ifadesini ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun bir röportajında kullandığı “Eşcinseller de eşitlik istiyor, verecek miyiz? Tabii ki vermeyeceğiz” ifadelerini Bakan Fatma Şahin’e hatırlattı. Uğradıkları mağduriyeti Bakan Şahin’e aktaran Çelik, “Özgürlük ve eşitlik herkes için olacaksa cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ayrımcılığı ortadan kaldırılmalı ve temel insan haklarından olan LGBT hakları tanınmalı” dedi.

Bunun üzerine Bakan Şahin LGBT’lere ilişkin yeni anayasada düzenlemeye gidilmesinin pozitif bir görüşle ele alınmasını istediğini belirtti.  Şahin’in Pembe Hayat temsilcisine, “Sizlerle aktif çalışmak isteriz. Bunları öğrenmek, bilmek isteriz. Tasarıyla ilgili sürece katılın, önerilerinizi iletin” dediği öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin daha önce “Ben muhafazakar demokrat bir partinin bakanıyım. Eşcinsellerin sorunları konusunda aile değerlerini sarsmadığı müddetçe her türlü desteği verebiliriz. İnşallah eşcinselleri ötekileştirmeyeceğiz” demişti.

(Yeşil Gazete, Kaos GL)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.