Doğa MücadelesiManşet

Fatih Ormanı’nda talan gezisi

0

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) geçtiğimiz pazar günü  Fatih Ormanı’na gitti; Saklı Koru”, Bilgili ve Doğuş Holding’in ortak olduğu Ege Turizm’in gerçekleştirmeye hazırlandığı “Parkorman Kent Parkı” ve Ağaoğlu Holding’in sürmekte olan “Maslak 1453” projelerinden geçen 7 km.lik parkurda keşif gezisi yaptı.

DSC_0014-e1407163993551

Kuzey Ormanları Savunması’nın çağrısıyla 09:30’da Bahçeköy Kemeri’nde buluşan yaşam savunucularına Belgrat Ormanı’nı Koruma Gönüllüleri Derneği, Adım Adım Derneği ve Zekeriyaköy Forumu’ndan kuzey ormanları savunucuları da katıldı.

kuzeyormanlari.org sitesinden izlenimlerini paylaşan oluşum, hem ormanın içinde ranta açılmış alanların hem de yıllar için de orman içine atılmış be moloz ve çöp yığınının oluşturduğu tahribatı fotoğrafladı.

'Saklı Koru' villaları

‘Saklı Koru’ villaları

KOS’un keşif güzergahı içinde yer alan, birçok ünlü ismin villa sahibi olduğu “Saklı Koru” 90lı yıllarda, çok büyük bir ormanlık arazinin tıraşlanmasıyla inşa edilmişti. KOS, Doğuş ve Bilgili Holding’in 300-350 m2lik 108 villa, 15 bin kişilik çok amaçlı salon ve lüks restoranlardan oluşan “Parkorman Kent Parkı” projesi ve  Ağaoğlu Holding projesinin de çalışmalarının da devam ettiğini aktarıyor.

DSC_0176-e1407162188857

“Yürüyüşümüzün son noktası sürmekte olan katliam projesi “Maslak 1453”. İnşaat işçisi Hakan Tek’in canını bir iş cinayetiyle alan Ağaoğlu’nun bir diğer yaşam kırım merkezi. “Parkorman Tabiat Parkı” projesine (!) ruhsat verildiği takdirde Fatih Ormanı’na önce uzun bir süre buna benzer manzaralar hakim olacak. Sonrası için ise zaman içinde kuzey ormanlarında yaşadığımız kıyım gerçekleşecek. Daha evvel de belirttiğimiz gibi; Fatih Ormanı’na müdahale Kuzey Ormanları Savunması’nın kırmızı çizgisidir. İş makinalarını orada karşılayacağız.”

(kuzeyormanlari.org/Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.