Spor

Ezeli rakipler Avrupa’da yarı finalde

0

Kadınlar Basketbol ligimizin lokomotifi sayılan ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank Kadınlar Eurolegue’de yarı finale kalarak büyük bir başarıya imza attılar. Ülkemizden iki takımının yer aldığı 4’lü finalde Fransa Şampiyonu Bourges Basket ve yıldızlar topluluğu olarak tabir edilen ve geçen yılın Eurolegue şampiyonu UMMC Ekaterinburg’da yer alıyor..

Bu sezon Kadınlar Eurolegue mücadelesinde büyük başarılara imza atan kadın takımlarımız, 8’li finallerinde Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank, Kayseri Kaski yer almayı başardılar. 8’li finaller kura çekiminden sonra 3 takımımızda A grubunda yer aldıl. Fenerbahçe grubu namağlup bitirirken, Galatasaray Odeabank ise grup ikincisi olarak isimlerini yarı finale yazdırmayı başardılar.
A grubunda yer alan Fenerbahçe, son maçında Spartak Moskova’yı 58-57 yenerek grubu lider bitirdi. Galatasaray Odeabank da diğer Türk ekibi Kayseri Kaski’yi 58-56 ile geçip ikinci olarak yarı final vizesi aldı.

Yarı finalde zorlu rakipler

Eurolegue 8’li finalde A grubunu ilk iki sırada tamamlamayı başaran Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank’ı yarı finallerde zorlu rakipler bekliyor. İki takımımızda rakiplerini yenmeyi başarırlarsa, 13 Nisan tarihinde Eurolegue finalinde takımlarımız birbirleriyle karşılaşacaklar.
Fenerbahçe’nin yarı finalde rakibi B grubunu 1 galibiyet olarak ikinci sırada tamamlayan Fransız temsilcisi Bourges Basket oldu. Fransa liginin son dört sezonun şampiyonu olan Bourges Basket final maçları oynamaya alışık, tecrübeleri bir takım olarak dikkat çekiyor.
Sarı kırmızılı ekip, yarı finalde ev sahibi ve son şampiyon Ekaterinburg ile oynayacak. Kadrosunda WNBA patentli birçok yıldızı barındıran ekip de Diana Taurasi , Deanna Nolan , Candace Parker gibi isimler dikkat çekiyor.

Kadınlar Eurolegue yarı final maçları 11 Nisan tarihinde oynanacak. Galatasaray Odeabank- Ekaterinburg maçı saat 16:00’da, yarı finalin diğer maçı Fenerbahçe- Bourges Basket maçı ise saat 18:30 oynanacak.Karşılaşmaları Ntvspor kanalı yayınlayacak.

( Ntvspor, Yeşil Gazete )

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.