TürkiyeEğitimManşet

Evrensel Gazetesi yazarı Ayşen Şahin serbest bırakıldı

0

8 Mart Kadın Platformu’nun online toplantısı sırasında polisler tarafından gözaltına alınarak Vatan‘daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘ne götürülen Evrensel Gazetesi yazarı Ayşen Şahin serbest bırakıldı.

Ayşen Şahin, gözaltına alındığı bilgisini Twitter hesabından “Arkadaşlar polis kapıda, Vatan Emniyete götürülüyorum. Üstümü değiştirip çıkıyorum. Herkese tek tek haber veremedim” ifadeleriyle duyurmuştu.

Evrensel’in aktardığına göre Şahin’in gözaltına alınmasına gerekçe olarak sosyal medya paylaşımları gösterildi ve TCK’nin 216. maddesinde yer alan “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlaması yöneltildi.

Twitter paylaşımı hedef gösterilmişti

Suçlamaya bahane edilen paylaşımlar arasında, Şahin’in Hilal Kaplan tarafından hedef gösterildiği paylaşım da yer alıyor.Ayşen Şahin, Boğaziçi eylemlerine katılan öğrencilerin yerini polise tarif eden esnafın videosunu Twitter hesabından paylaşmıştı.

Hilal Kaplan da “‘Eşcinsellik sapkınlıktır’ cümlesinde bile hedef gösterme bulup bağırıp çağıranlar, bir adamı ve dükkânını içlerinde teröristlerin de olduğu bir kitleye hedef gösteriyor” iddiasını öne sürerek Şahin’i hedef almıştı. Trollerin saldırdığı Ayşen Şahin, Twitter hesabını kilitlemişti.

‘Vatani vazifeye döndü’

İfade işlemleri süren Ayşen Şahin’e destek için arkadaşları, Evrensel çalışanları ve avukatlar İstanbul Emniyetine geldi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP PM Üyesi Eren Erdem, milletvekilleri Ahmet Şık ve Ali Şeker de Emniyete gelenler arasındaydı.

Şahin serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada “Hedef gösteren değil gösterilenim. Vatani vazifeye döndü, sırayla hepimiz gelip gidiyoruz. Ben çıktım ama genç arkadaşların suçu neydi? Bana değil herkese özgürlük” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.