ManşetSpor

Euro 2012’de Balotelli’nin ardından Mesut Özil’e de ırkçı saldırı

0

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Almanya’nın EURO 2012’deki çeyrek final sevincine Mesut Özil hakkında Twitter üzerinden yayınlanan ırkçı mesajlar gölge düşürdü. Baba Özil konuyu yargıya taşıyor.

Almanya’nın UEFA EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Danimarka ile oynadığı maç sırasında milli takımın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil’e yönelik bir Twitter hesabından yayınlanan ırkçı tweet’ler tepkilere neden oldu. Konuyu, Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild de manşetten okuyucularına duyurdu.

Pazar günkü maç sırasında kişisel bir hesaptan “Özil kesinlikle Alman değildir. Bir kağıt parçası, kökenini değiştirmez” ifadesinin paylaşılmasıyla, hesap kısa süre içinde birçok kişi tarafından takip edilmeye başlandı.

”Alman Milli Takımı’nda sadece Alman adını taşıyan ‘safkan Alman’ oyuncuların yer alması” gerektiği mesajının da yayımlandığı hesap, yapılan şikayetler üzerine ertesi gün kapatıldı.

Mesut’un babası konuyu yargıya taşıyor

Mesut’un babası Mustafa Özil konuyla ilgili Bild gazetesine konuştu. 44 yaşındaki baba Özil “Bu konuyu yargıya taşıyıp taşımamayı çok düşündüm. Bunu yapmak için ortada birçok neden var. Ancak yapmamak için de bir çok neden var” dedi. Mustafa Özil, “Böyle birşeyin tekerrür etmemesi için savcılığa suç duyurusunda bulunmaya karar verdim. Çünkü burada kırmızı çizgi bariz bir şekilde aşılmıştır” diye konuştu.

Korsanlar Partisi’nden açıklama

Söz konusu hesabın “©PiratenOnline” adıyla açılmış olması, gözleri son aylarda büyük bir çıkış yapan “Korsanlar” (Piratenpartei) adlı siyasi partiye çevirdi.

Gelen tepkiler üzerine parti adına bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Julia Schramm, partisinin kesinlikle ırkçı tavır ve söylemlerle arasına mesafe koyduğunu ve tür yaklaşımları tasvip etmediklerini söyledi.

Schramm ayrıca partisi adına açılan söz konusu hesabın sahte olduğunu ve buna itibar edilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Korsanlar Partisi’nin resmi Twitter hesabı “©Piratenpartei” şeklinde.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.