ManşetTürkiye

Ethem’in katili serbest

0
Ankara Kızılay’daki Gezi parkı eylemlerinde Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz tutuklanması istemiyle sevk edildiği Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.
Ankara’da düzenlenen Gezi Parkı eylemlerinde işçi Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz, tutuklanması istemiyle sevkedildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Mahkeme, polisin eylemini “meşru müdafaa” olarak gördü.

Ethem Sarısülük, Kızılay Meydanı’nda 1 Haziran günü yapılan eylemde Çevik Kuvvet polisi Ahmet Şahbaz’ın rastgele ateş açması sonucu başından aldığı tek kurşunla ağır yaralanmıştı. Ankara Numune Hastanesi’nde bilinci kapalı olarak yoğun bakımda kalan Ethem’ in 14 gün sonra beyin ölümü gerçekleşmişti. Birkaç gün sonra ise Ethem’in kalbi de durunca yaşama veda etmişti. Ethem’in vurulmasına ilişkin ailenin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada 7 gün sonra olay yerinde ancak keşif yapılabilmişti. Daha sonra ortaya çıkan olaya ilişkin görüntülerde göstericilerin üzerine yürüyen polis memuru Ahmet Şahbaz’ın havaya 3 el ateş ettiği, üçüncüsünün Ethem’in başına isabet ettiği anlaşılmıştı.

Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz olaydan 23 gün sonra ancak adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten savcı Veli Dalgalı tarafından ifadesi alınan katil zanlısı polis, tutuklanması istemiyle dün öğleden sonra mahkemeye sevkedildi. Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkartılan polis Ahmet Şahbaz ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Polis, ifadesinde, linç edilmekten kurtulmak için havaya ateş ettiğini savundu. Polisi serbest bırakan mahkeme yargıcı Mustafa Aydın gerekçesinde, olayın meşru müdafaa sınırları içinde kaldığını bildirdi.

Polis memurunu yaklaşık 20 sivil polis korurken, adliyenin karakol polisleri de destek verdi. Ethem’in avukatları Kazım Bayraktar ve Eylem Hakverdi kararı hukuksuzluk olarak nitelendirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.