Türkiye

Ethem’in 4. duruşmasında karar: Şahbaz’ın tutuklanma talebine ret

0
Adliye binasının önünde kalabalık bir grup bekledi.

Ankara’da Gezi Parkı protestoları sırasında polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasının 4. duruşması bugün görüldü.

Mahkeme, bu duruşmaya da katılmayan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz‘ın bir dahaki duruşmada salona getirilmesine karar verdi. Sarısülük’ün avukatları, sanık Şahbaz’ın tutuklanması talebinde bulundu. Heyet Şahbaz hakkındaki tutuklama talebini reddeti. Davanın bir sonraki duruşması 26 Mayıs 2014 saat 10.30′da görülecek.

Fotoğraf: @MODA_rator

Fotoğraf: @MODA_rator

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10.30’da başlayan dava için adiliye çevresinde geniş güvenlik şnlemleri alındı. Duruşmayı CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay, Sezgin Tanrıkulu, Aylin Nazlıaka, İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün izledi. Yanı sıra  Gezi eylemleri sırasında gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da destek için duruşmaya gelenler arasındaydı.

Duruşma salonuna, milletvekilleri, gazeteciler, avukatlar ve Sarısülük’ün ailesi dışında kimse alınmadı. Salondaki güvenliği jandarma sağladı.

Ethem Sarısülük davasına bakan mahkeme heyeti, dört duruşmadır ifadesi alınamayan sanık polis memuru Ahmet Şahbaz’ın bir dahaki duruşmada salona getirilmesine karar verdi. Şahbaz önümüzdeki duruşmada mahkeme salonunda ifade verecek.

Mahkeme yargılamadan çekilmeye çalışmıştı 

Sarısülük’ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davayı gören Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, “müdahil avukatlarının mahkemenin adil olmadığına, rengini belli ettiğine yönelik eleştirileri ile ilk duruşmada yaşanan arbede” nedeniyle, davanın 2 Aralık 2013’teki celsesinde, CMK’nın 30/2. maddesi uyarınca “yargılamadan çekinme” kararı almıştı.

Kararı inceleyen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi ise “çekinme kararının uygun olmadığına” karar vermişti.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun üzerine Adalet Bakanlığına başvurarak, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinin kararının kanun yararına bozulmasını talep etmiş, bakanlık bu istemi yerinde görmemişti. Dosya yeniden Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi. Ancak bu süreç nedeniyle duruşmalar 5 ay yapılamadı.

Duruşma 10.30 sıralarında başladı. Ailenin yanı sıra çok sayıda kişi duruşma salonuna girdi. Sanık Ahmet Şahbaz duruşmaya katılmadı.

(Hürriyet/İMC TV/Yeşil Gazete)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.