ManşetTürkiye

Ethem’i vuran polis Şahbaz’a yine tutuklama yok

0

Gezi eylemleri sırasında Ankara’da öldürülen Ethem Sarısülük davasının beşinci duruşmasında sanık polis Ahmet Şahbaz’ı tutuklama talebi yine reddedildi. Duruşma 7 Temmuz’a ertelendi.

mahkeme iç

Ankara’da 1 Haziran’da polis kurşunuyla vurulan ve 14 gün sonra hayatını kabeden Ethem Sarısülük’ün ölümüne sebep olan polis memuru Ahmet Şahbaz’ı tutuklama talebi yine reddedildi. Duruşma 7 Temmuz’a ertelendi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün (26 Mayıs) görülen duruşmaya, bu kez sanık Şahbaz da getirildi. Şahbaz ilk duruşmada peruk ve gözlükle kendini gizlemeye çalışmış, sonraki duruşmalarda da mahkemeye gelmemişti.

Duruşma yoğun güvenlik önlemleri içerisinde başladı. Onlarca polis ve jandarmanın bulunduğu duruşmayı Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, İlhan Cihaner, Aylin Nazlıaka ve Hüseyin Aygün izledi.

Sanık polis Şahbaz, Sarısülük’ün avukatlarının sorduğu tüm sorulara karşı susma hakkını kullandı. Şahbaz’a şu sorular soruldu:
“Ethem’i vurduktan sonra geride duran polis birlikleri arasına kaçtığını biliyoruz. Kaçtıktan sonra nereye gittin? Hastaneye nasıl götürüldün? Ambulans içinde tek miydin? Kaçtıktan sonra kaskını çıkardın mı? Hangi amirinin yanına gittin? Hastaneye kaçta gittin? Kaç defa rapor aldın? Silahı hangi tarihte teslim ettin? Tutanakta Ethem’i vuran şahıs olarak tespit edildin, 24 Hazirana kadar nerede kaldın?”

Tutuklama talebinin reddedilmesi üzerine Ethem’in ailesi ve yakınları karara tepki götererek salondan ”Ethem’in hesabı sorulacak!” sloganlarıyla çıktı. 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.