ManşetTürkiye

ESP, ETHA, Özgür Radyo ve Atılım Gazetesi’ne baskın

0

İstanbul’da bu sabah 05.00 itibarıyla başlayan polis operasyonlarda, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Özgür Radyo, Etkin Haber Ajansı ve Atılım gazetesinden çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da bu sabah 05.00 itibarıyla başlayan polis operasyonlarda, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Özgür Radyo, Etkin Haber Ajansı ve Atılım gazetesinden çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ESP’nin il binasının yanı sıra, üye ve yöneticilerin evleri de basıldı. ESP’li Alp Altınörs’ün evine yapılan operasyon sırasında BDP vekili Sırrı Süreyya Önder de oradaydı.

ETHA bürosunda hala arama sürüyor. Gazeteciler Arzu Demir ve Derya Okatan de içeride bekliyor.

ETHA Editörü İsminaz Ergün, evlerine yapılan baskını şöyle anlattı:

“Sabah uzun namlulu kar maskeli özel timler kalkanlarıyla evi bastı. Eşimle beni yere yatırdı. Kimliklerimizi bulana kadar biz o halde kaldık. Sonra 3 saat boyunca evi aradılar. Eşimi gözaltına aldılar. Dosyada 24 saat gizlilik kararı olduğu ve gözaltındakilerin avukatlarıyla görüştürülmeyecekleri söylendi.”

Operasyon devam ediyor.

Gözaltına alınanlar şöyle:

İstanbul’da gözaltına alınanlar: ESP MYK üyesi ve İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, ESP MYK üyesi ve İstanbul İl yöneticisi Beycan Taşkıran, ESP İstanbul İl yöneticisi Erdal Demirhan, Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, HDK Yürütme Kurulu üyesi Alp Altınörs, Özgür Radyo çalışanı Selvi Coşar, Ali Karaçay, İsmet Yurtsever, Sıtkı Güngör, Ali Haydar Akdeniz, Mehmet Güneş, Hasan Tunç, Okan Danacı, Cemil Yıldız, Boran Atıcı, Serkan Gündoğdu, Cemal Çakmak, Hatice Çakmak, Aykan Şimşek, Mustafa Diren Saygılı, Metin Külekçi, Sinan Polat, ESP MYK üyesi, Dinçer Ergün, Maksut Toprak, Mehmet Güneysel, Şahin Yeşilırmak, Hüseyin Şahin, Ümit Akdağ, Çağrı Aydoğan, Ali Sönmezkaya, ESP Zeytinburnu İlçe Başkanı Mehmet Aslıvar, Çetin Mordeniz, ve soyadı öğrenilemeyen Vedat ve Emir isimli iki kişi. 1 Mayıs Mahallesi’nden ise İmran Aydın, Ulaş Yıldız, Savaş Başar, Kenan Alıcı, Mehmet Tunç, Sercan Genç, Gökhan Değirmenci. Ankara’da da Yoldaş Aydın, Umut Bilgen gözaltına alınıdı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.