ManşetSivil Toplum

Esmeray’dan Pınar Selek’e destek

0

Esmeray’ın Sokak Sanatçıları Atölyesi ve 1996 yılında travesti ve transeksüellere yönelik dışlama ve şiddet atmosferindeki Ülker Sokak deneyim ve tanıklıklarını konu alan ve  “Bizim Sokak” anlatısı dün Cezayir Salon’da seyirci ile buluştu.

24 Ocak’ta görülecek duruşma öncesi Pınar Selek’e yeni oyunu “Bizim Atölye”yle destek veren Esmeray, Selek’le birlikte çalıştıkları ve farklı dışlama mekanizmalarından etkilenen insanların ortaklaşa yürüttüğü Sokak Sanatçıları Atölyesi zamanlarını kendine has meddah üslubuyla sahneleyerek, kimi zaman hüzünlü ancak çoğunlukla eğlenceli anlatısıyla seyircisiyle buluşturdu.

Bizim Atölye, sokaktan toplanan çöplerin dönüştürülüp tekrar sokağa geri kazandırıldığı diğer yandan da tiyatro gösterileri, dergi çalışmalarının yapıldığı ve katılanların dönüşümünün hikayesi.

Atölyenin Pınar Selek’e kurulan komplo ile dağıldığını ama insanların dağılmadığını anlatan Esmeray, gösterisini Pınar Selek’in sözüyle bitirdi: “Sevgimiz kirlenmedi ama atölyemiz dağıldı”.

Etkinlik, Hala Tanığız Platformu üyelerinin, 24 ocak 2013 perşembe günü saat 10:30’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek Pınar Selek davasına katılım çağrısı ve adalet talebiyle sonlandı.

Hala Tanığız Platformu’ndan Sosyal Medya Kampanyası

Öte yandan Hala Tanığız Platformu’ndan yapılan çağrı ile Pınar Selek’in 24 Ocak’ta görülecek olan duruşmasında nihai karar alınması, daha önce üç defa beraat etmiş olduğu halde yeniden yeniden yargılanmasının bir son bulması amacı ile twitter üzerinden bir kampanya başlatıldı.

Hala Tanığız Platformu’nun 20 Ocak Pazar akşamı başlattığı sosyal medya kampanyası ile ilgili yaptığı çağrı şu şekilde,

“Bu akşam Türkiye saati ile 20:00’de Pınar Selek’in 24 Ocak’taki duruşmasına dikkat çekmek için twitterda #pinarselekicinadalet ve #justiceforpinarselek hashtaglerini TT yapmak için twit atmaya başlıyoruz. Bir saate bu hashtaglerle twit atmaya, RT yapmaya başlayın. 24 Ocak kritik duruşması ile ilgili mutlaka dikkat çekmemiz lazım. Başlangıç olarak Başbakan Erdoğan ve CB Gül’e yönlendirerek bu twitler atılacak:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e: @cbabdullahgul @PinarSelek icin 3 kez verilmis beraati geri istiyoruz. #pinarselekicinadalet #justiceforpinarselek 

Başbakan R.T. Erdoğan’a: @RT_Erdogan @PinarSelek icin 3 kez verilmis beraati geri istiyoruz. #pinarselekicinadalet #justiceforpinarselek

Hala Tanığız Platformu”

(Bianet, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.