LGBTİ+Manşet

Esmeray, yeni oyunu için destek bekliyor

0

Feminist trans kadın sanatçı Esmeray yeni oyunu için destek bekliyor. 2019 sonbahar aylarında sahneleyeceği yeni oyunun hazırlıklarını yapan Esmeray, prova, kostüm, reji, yol, tanıtım ve tasarım giderleri için “fongogo” üzerinden bir dayanışma kampanyası başlattı. Henüz 30 destekçisi var ve kampanya 3 gün sonra sona erecek.

Sanatçının yaşam hikâyesini anlattığı Cadı Bohçası, 11 yıldır sahneleniyor. Daha sonra Yırtık Bohça, Kestirmeden Hikayeler ve Pınar Selek’e adadığı Bizim Atölye oyunlarını yazdı ve oynadı. Bugünlerde 2019 sonbahar aylarında sahneleyeceği yeni bir oyunun hazırlıkları içerisinde olan Esmeray, İstanbul’da tiyatro sahneleri ve festivallerde sahnelenmesini planladığı oyunun gösterimi için turnelere çıkmayı istiyor.

Oyunda, yalnızlığa mahkûm edilmiş bir kadının bulunduğu kafesten çıkamama halleri ele alınıyor. Esmeray, oyunda mutfaktan bir türlü çıkamayan, sevgilisinin vejetaryen olması gibi meselelerle uğraşırken bir sürü ikilem arasında kalan bir kadını oynayacak.

Esmeray oyun ve kampanyayla ilgili şunları söylüyor:

“Bu kampanyayı, 2019 Sonbahar sezonunda sahnelemeyi hedeflediğim tiyatro oyunum için başlatıyorum. Çok sevdiğim için 12 yıl önce için amatör olarak başladığım tiyatro zamanla tek geçim kaynağım oldu. Bu süreçte daha da çok sevdim. Sanatın ve tiyatronun insanlar üzerinde yarattığı büyülü etki, tiyatroyu benim için vazgeçilmez kıldı. Bu oyun ile toplumsal cinsiyet algılarını yeniden sorgulamayı ve queer teoriyi sahneye taşıyacak bir ifade alanı yaratmayı umuyorum. “Queer ile ilgili benim de bir çift lafım olsun, anam bacım!” diyerek yola çıktığım bu oyunu sahnelemek için desteğinize ihtiyacım var. “

Kampanyayı şu adresten destekleyebilirsiniz.

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.