Kültür-Sanat

Esmeray, “Yırtık Bohça” ile haftasonu Mersin ve Adana’da

0

Tiyatro ve Stand up sanatçısı Esmeray yeni tek kişilik oyunu “Yırtık Bohça” ile bu haftasonu bir kez daha Çukurovalı izleyicilerinin karşısına çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında “Cadının Bohçası” oyununu Mersin’de sahneleyen sanatçı bu Cumartesi Mersin’de Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 19:00’da, Pazar günü ise Adana’da Seyhan Kültür Merkezi’nde saat 19:30’da yeni oyunu ile arz-ı endam edecek.

7 yırtık bohça

Esmeray, Mersin’de oyunun yanısıra 17 Ekim Cuma günü saat  18:00’de Eğitim-Sen’de bir söyleşiye de katılacak.

Mersin’deki etkinlikleri Mersin 7Renk LGBT Derneği ile Mersin Kadın Emeği Kollektifi organize ediyor, Adana’daki oyunun organizatörü ise Adana Kadın Emeği Kollektifi.

Oyunla ilgili tanıtım broşüründe Esmeray’dan kendiliğinden hikayeler olarak tanımlanan “Yırtık Bohça”şu sözlerle açıklanmış;

“Gökkuşağına neden koşulur? Uğur böceği uçar, ne uçmaz? Trans kadın partneri gay değilmiş, eşcinsel değilmiş,heteroseksüel değilmiş, anam bacım ya neymiş? Bir amca aynı zamanda nasıl “çok güzel bir kadın” olabilir? Subay, ahali, garson, bulaşıkçı, paron, taksici nasıl aynı hikzyede buluşur? Kimin bacağı daha güzeldir? Esmeray’a verilen çiçek nasıl Mehmet’ten geri alınır?

Namusu oturttular baş köşeye, ahlakçı kaçtı dip köşeye!
Aman Esmeray’ı dinlerken kaçmayın bir yere!”

Mersindeki oyun ve söyleşi ile ilgili facebook etkinlik sayfası

Adana’daki oyun ile ilgili facebook etkinlik sayfası

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.