LGBTİ+ManşetTürkiye

Eskişehir’de Kızıl Okyanus LGBTİ+ pikniğine ‘özel’ engel

0

Eskişehir Kızıl Okyanus LGBTİ+ ve Özgür Genç Kadın, bugün Eskişehir Kanlıkavak Parkı’nda piknik düzenlemek istedi. Polisin ilk andan itibaren peşlerine takılarak pikniği engellediğini söyleyen aktivistler, tacizin , mekan değiştirmelerine rağmen bitmediğini belirtti.

Kızıl Okyanus LGBTİ+’dan Toprak ve Özgür Genç Kadın’dan Sinem gün boyu yaşanan polis tacizi ve pikniklerinin engellenmesini KaosGL.org’dan Yıldız Tar‘a anlattı.  Toprak, buluşacakları alana gittiklerinde polisin alanı kapattığını gördüklerini belirterek yaşananları şöyle ifade etti:

“İlk gittiğimizde buluşacağımız alan kapalıydı, diğer her taraf açıktı. Hatta herkes maskesiz şekilde oturuyordu. Polisin kapattığını görünce yer değiştirdik. Bu sefer polis iki arkadaşımızı gözaltına almaya çalıştı. İtiraz ettik. Bizi tehdit etmeye başladılar. Gözaltına alınmalarını engelledikten sonra bu sefer başka bir yere geçtik. Yine peşimizden geldiler. Sürekli ısrarlı bir takip ve taciz halindeydiler.”

‘Israrla göğsümden ittiler’

Polisin üçüncü yerde de kendilerini rahat bırakmadığını söyleyen Toprak,  bu sefer açık alanda oturan diğer herkesi de kaldırdıklarını söyledi:

“Hepimizin kimliğini istediler. Biz herhangi bir suç işlemediğimizi, maskelerimiz takılı, sosyal mesafeli bir şekilde oturup piknik yapacağımızı söyledik. Bizi şüpheli olarak gördüklerini söylediler.  Ardından başka polisler de geldi. En son GBT’lerimize bakıp bizi geri yolladılar. ”

Toprak, “Bir trans erkek olarak göğsüme dokunulmasından rahatsız oluyorum. Bana dokunmayın dememe rağmen durduk yere sürekli beni göğsümden itiyorlardı” ifadeleriyle polisin cinsel tacizine uğradığını da kaydetti.

‘Bayan olmasaydın yere yatırıp ters kelepçe yapardım’

ÖGK’dan Sinem ise şunları aktardı:

“Kanlıkavak parkı çok uzun ve bayağı büyük bir park. Gittiğimizde sadece bizim piknik yapacağımız alanı polisin çevirdiğini gördük. Onun dışında insanlar parkta oturuyordu, onları kaldırmıyordu. Polis bize ‘Bir aydır parklarda oturmak yasak’ dedi ama bir aydır parkta oturan kimse bir engelle karşılaşmıyordu. Tamamen bize ‘özel’ bir muameleydi bu. Parkın diğer tarafına geçtik. Hınca hınç insanlarla karşılaştık yine. Polis bu sefer de orada oturan herkesi bağıra çağıra kaldırmaya başladı. Neden kaldırdıklarını sorduğumda bana bağırıp çağırmaya başladı. Üzerime yürüdü. ‘Kim olduğunu biliyorum. Eğer bayan olmasaydın seni yere yatırıp ters kelepçe yapardım’ diye tehdit etti. İtip kakıyordu zaten sürekli ama etrafta çok fazla insan olduğu için bir şey yapamadı. Sonra kadın polis çağırdı. Üst araması yapıldı. Başka yere geçtiğimizde yine çok fazla insan vardı. Peşimizden gelip onları da kaldırdı. Bugüne özel neden yaptıklarını sorduğumuzda ise ‘Bir aydır denetleme olmuyordu. Bugün denetleyesimiz tuttu’ dediler. ”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.