Uncategorized

Eskişehir’de bisiklet düşmanı yasaklara karşı imza kampanyası

0

Eskişehir’de son günlerde bisiklet kullananlara kesilen para cezalarının artmasını protesto etmek amacı ile bir imza kampanyası düzenlenmesi kararlaştırıldı. İmza kampanyası facebook üzerinden örgütleniyor.

Yaklaşık bir haftadır kent merkezindeki İki Eylül Caddesi’nde trafik uygulaması yapan ekipler tramvay yolunda giden bisiklet ve motosikletlere ceza yağdırdı. Onlarca sürücüyü durduran ekipler 72 TL para cezasının yanı sıra sürücüleri uyardı.

Çevredeki vatandaşların ilgisini çeken ceza uygulamasına yakalanmak istemeyen sürücüler ise güzergahı bisikletleri ellerinde yürüyerek geçti. Bu arada bisikletiyle giderken durdurulan bir kadın sürücü polisin ceza yazacağını söylemesi üzerine gözyaşlarını tutamadı. Öğrenci olduğu belirtilen genç kadın ağlayarak aile yakınlarını aradı. Bu arada bisikletlere yazılan ceza nedeniyle bazı vatandaşlar da tepki gösterdi.

Öte yandan bisiklet ve motosiklet yasağının 2007 yılından bile geçerli olduğu ancak buna yönelik şimdiye kadar bir uygulama yapılmadığı öğrenildi. 2007 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararına göre Eskişehir’de bisiklete yasaklı yollar şöyle; Hamayolu, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan, Şair Fuzuli, Cengiz Topel. Ancak uzmanlar UKOME kararında bisiklet yasağının tramvay hattı boyunca geçerli olduğunun belirtildiğini, bu gerçekleşirse tüm şehirde bisiklet kullanımının imkansız hale geleceğini belirtiyorlar

(Yeşil Gazete, Eskişehir.net)

You may also like

Comments

Comments are closed.